Otkrivamo položaje opozicionih lidera pred blokadu auto-puta u Beogradu 1foto: Beta/Emil Vaš; BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO; (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Lideri opozicionih partija koje danas od 16 sati organizuju blokadu auto-puta E 75 u Beogradu u protestu „Srbija protiv nasilja“ odredili su položaje sa kojih će krenuti svojim vozilima u sporu vožnju od Šimanovaca i sa Bubanj potoka.

Prema našim saznanjima, kopredsednik Zajedno Nebojša Zelenović predvodiće kolonu koja kreće iz Šimanovaca ka Sava centru, dok će sa naplatne rampe kod Bubanj potoka automobilima krenuti potpredsednik NS Miroslav Aleksić, kopredednik Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik DS Srđan Milivojević.

Članovi i lideri Ne davimo Beograd, će ih čekati na auto-putu kod Sava centra, gde bi dve kolone vozila iz dva pravca trebalo da se sretnu.

Simpatizeri i članovi Ne davimo Beograd će biti u obe kolone automobila.

Kod Sava centra se blokada auto-puta nastavlja do 20 sati.

Danas je prvi dan devetog po redu protesta „Srbija protiv nasilja“, dok je za sutra (subota) najavljena uobičajena šetnja, ovog puta od Doma Skupštine Srbije, gde je okupljanje, do zgrade Pinka na Dedinju.

Ispred Skupštine, kako je Danas prvi objavio, govoriće glumica Bojana Novaković, reditelj Stevan Filipović i Suzana Milutinović, jedna od profesorki iz Više škole u Ćupriji.

Ovo je prvi put da se protest u Beogadu organizuje u dva dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari