Palma pokušava da zabavi ljude lupanjem gluposti: Dragan Popović o izjavi Markovića da je zbog Tajvana i Gaze neizvesno učešće SPS-JS u vlasti 1Foto: Medija centar

Moram reći da sa nestrpljenjem čekam da vidim koji su to problemi „između Sirije i pojasa Gaze“ koji utiču na formiranje vlade u Srbiji, komentariše za Danas Dragan Popović, direktor Centra za praktičnu politiku, izjavu Dragana Markovića Palme da je zbog Tajvana i Gaze neizvesno da li će SPS-JS biti deo buduće Vlade

Marković je kazao da još nije bilo razgovora o formiranju Vlade Srbije između predstavnika Srpske napredne stranke i koalicije SPS-JS, koju predvodi Ivica Dačić.

– Zbog neočekivanih problema na globalnom nivou između Tajvana i Kine ili Sirije i pojasa Gaze, nama sada formiranje vlade nije prioritet. Ne zna se da li će SPS-JS biti deo buduće vlade, jer na globalne probleme ne možemo da gledamo kao nemi posmatrači – rekao je Marković.

Prema rečima Dragana Popovića, izjava Dragana Markovića Palme o spoljnoj politici je groteskna po bar dva osnova.

– Prvo, gotovo sve što on kaže o bilo kojoj ozbiljnoj temi je uglavnom na nivou groteske. Drugo, spoljni poslovi su čak i za ovako koloritnu ličnost tema koja je daleko od njegovih kompetencija. Verovatno je u pitanju neka vrsta najave da će koaliciji SPS-JS pripasti mesto ministra spoljnih poslova i moram reći da sa nestrpljenjem čekam da vidim koji su to problemi „između Sirije i pojasa Gaze“ koji utiču na formiranje vlade u Srbiji – kaže Popović.

Sa druge strane, dodaje on, „ako već Palma u svom stilu pokušava da zabavi ljude lupanjem gluposti, bilo bi lekovito da mu mi, kao javnost, odgovorimo odbacivanjem zaborava, tj. upornim insistiranjem da se rasvetle brojne afere vezane za ličnost jagodinskog satrapa, a posebno one najosetljivije i najvažnije koje se tiču optužbi za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje devojaka i devojčica na njegovim, kako je to Ana Brnabić izvolela reći, „bunga-bunga“ žurkama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari