Parlament Beograda zaseda 25. oktobra, važne tačke na dnevnom redu 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za utorak, 25. oktobar sednicu gradskog parlamenta, a odbornici bi, između ostalog, trebalo da se izjasne i o dopuni odluke o visini stope poreza na imovinu, kao i o osnivanju novog javnog preduzeća „Beogradski park“, preneo je danas Beoinfo.

Na dnevnom redu su izmene i dopune plana detaljne regulacije za delove opština Novi Beograd i Voždovac, kao i predlozi odluka o izradi ili izmeni i dopuni planova detaljne regulacije za delove opština Zemun, Palilula, Zvezdara i Rakovica.

Pred odbornicima će se naći i Predlozi odluka o izmeni odluke o lokalnim administrativnim taksama, o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti na teritoriji grada Beograda za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu, kao i o dopuni odluke o visini stope poreza na imovinu.

Razmatraće se i davanje saglasnosti na rebalans programa poslovanja za 2022. GSP Beograd, kao i dopuna odluke o osnivanju javnog komunalnog preduzeća „Beogradski park“ za upravljanje parkovima i obezbeđivanje uslova za njihovo uređenje, upotrebu, unapređenje i zaštitu na području gradskih opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica.

Odbornici će razmotriti i predloge odluka o izmenama odluke o određivanju zona na teritoriji Beograda i o izmenama odluke o određivanju zona i najopremljenijih zona na teritoriji grada za utvrđivanje poreza na imovinu.

Na dnevnom redu su i predlozi odluka o izmeni odluke o određivanju akustičkih zona na teritoriji grada, o Gradskoj upravi grada Beograda, o komunalnom redu, o izmeni odluke o komunalnoj inspekciji, kao i Predlog odluke o izmenama odluke o zadovoljavanju potreba i interesa građana u oblasti sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari