Parović: Vučić izdao ideju neutralnosti Srbije zarad zaštite sopstvenog kriminala 1Foto: Beta/BRANISLAV BOZIĆ/MO

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović izjavio je danas da je predsednik države Aleksandar Vučić „naređenjem da naš predstavnik glasa za rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) kojom se osuđuje Rusija za rat u Ukrajini, izdao ideju neutralnosti Srbije zarad zaštite sopstvenog kriminala“.

„Mi kao narod i država imamo dva otvorena pitanja – Rezoluciju 1244, kojom se garantuje da je Кosovo i Metohija (KiM) naša južna pokrajina, i Dejtonski sporazum, kojim se garantuju prava Republike Srpske (RS) i srpskog naroda unutar Bosne i Hercegovne“, naveo je Parović u pisanoj izjavi.

Kako je ocenio, „zbog ova dva međunarodna dokumenta Srbija nema pravo da se u sukobu Rusije i Ukrajine na bilo koji način opredeljuje jer ako podrži Rusiju ruši svoju poziciju u zaštiti КiM, a ako podrži Ukrajinu ruši svoje pravo i obavezu da štiti RS“.

„Razlog zbog kojeg se Vučić umesto uzdržavanja od glasanja opredelio da Srbija glasa protiv Rusije je taj što je svestan da će mu SAD i Evropska unija pokrenuti pitanje ličnog kriminala i povezanosti sa velikim korupcionaškim aferama kojima je država Srbija oštećena za više milijardi evra“, rekao je Parović.

On je naveo da smo „kao narod postali taoci kriminalne grupe koja je interes očuvanja pokradenih para stavila iznad nacionalnog interesa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari