Parović: Vučić već pravi svog Jakova i Evropu sad u Srbiji 1Foto: Sajt Miroslava Parovića

Čim je pre nekoliko meseci video političke trendove u Crnoj Gori predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić je ne želeći da rizikuje bilo šta odmah u Srbiji započeo sa pravljenjem nekoliko paralelnih političkih projekata nalik na Evropu sad i to u liku ministra Radeta Baste, smatra Miroslav Parović, lider Narodnog slobodarskog pokreta.

On u svom saopštenju navodi da će na taj način iskarikiranim nastupom da pokuša da spreči svako prelivanje pozitivnog trenda promena.

„Isto je radio i kada su 2020. bile aktuelne litije koje su u njegovoj režiji u Beogradu ličile na skečeve iz Top liste nadrealista. Za svaki slučaj se pravi i srpska varijanta Jakova Milatovića u liku Radeta Baste koji je dobio zadatak da bude najveći i najglasniji zagovornik evropske ideje u Srbiji, a koji je ujedno prvi koji je od funkcionera vlasti čestitao na pobedi Milatoviću“, ukazuje Parović.

Kako dodaje, suština crnogorskog scenarija kojeg se Vučić pribojava i zbog kojeg radi sav ovaj inženjering je taj da se prvo mora preko ulice i protesta oslabiti represivni aparat vlasti, a tek onda ići na izbore.

„U momentu dok režim u par nedelja autobusima vozi desetine hiljada građana po mitinzima iluzorno je očekivati veliki izborniu krah, ali krah je realan ukoliko se ponovi događaj kao što je bio blokada Gazele tokom ekoloških protesta kao i zaustavljanje autobusa sa SNS pristalicama na mostu u Šapcu što je u suštini tada i bio okidač za masovnost i prkosni otpor“, navodi Parović.

Kako zaključuje, prilika za zajednički opozicioni dogovor radi odbrane ustavnog poretka Republike Srbije još uvek postoji, a preko toga postoji i realna opcija da se vlast sruši po crnogorskom scenariju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari