Prve reakcije političara iz Srbije na izbor Jakova Milatovića za predsednika Crne Gore 1 EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Među prvima čestitke Jakovu Mialtoviću na izboru za predsednika Crne Gore uputili su i pojedini političari iz Srbije Zorana Mihajlović i ministar privrede Rade Basta.

„Čestitam Jаkovu Milatoviću povodom pobede na predsedničkim izborima uz najbolje želje da postigne mnogo uspeha na ovoj odgovornoj dužnosti“, napisao je večeras ministar privrede Rade Basta na svom Instagram profilu.

Basta je napisao da je „uveren da će Milatovićev rad kao šefa države nastaviti da doprinosi jačanju strateškog partnerstva između naših zemalja i da će naša saradnja i ostvarenjе ciljeva proevropske politike nastaviti da jača u korist naših građana i kompanija“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rade Basta (@rade.basta)

Bivša ministarka energetike Zorana Mihajlović čestitala je građankama i građanima Crne Gore koji su izabrali Jakova Milatovića za predsednika.

„Čestitke jer su prepoznali i izabrali budućnost, a ne prošlost! Neka današnja pobeda demokratije bude temelj novih odnosa i zajedničke budućnosti. I Srbiji i Crnoj Gori je mesto u EU i na Zapadu. Što pre razumemo da su razvoj, nova radna mesta, rast životnog standarda i ostanak ljudi na ovim prostorima mogući u zajedništvu sa EU i saradnji sa demokratski razvijenim zemljama i da teme koje nas razdvajaju nikome ne donose dobro, da je jedini cilj da idemo napred – to ćemo pre prestati da živimo u prošlosti. Zato još jednom čestitke novom predsedniku Crne Gore“, napisala je Mihajlović na Instagramu.

Ona je dodala na kraju objave da „prošlost nije opcija“, a da „budućnost gradimo na odlukama koje danas donosimo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari