Pašalić ponovo izabran na funkciju Zaštitnika građana, Aleksandar Popović jedini dobio dve trećine glasova za člana Visokog saveta sudstva 1Skupština Srbije: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Aktuelni ombudsman Zoran Pašalić na današnjoj sednici Skupštine Srbije ponovo je izabran na tu funkciju, a jedini kandidat za člana Visokog saveta sudstva koji je dobio dve trećine glasova je diplomirani pravnik iz Beograda Aleksandar Popović.

Parlament je danas birao po četvoro od osmoro kandidata za članove Visokog saveta sudstva i Visokog saveta tužilaštva, a kako je samo Popović dobio neophodne dve trećine glasova poslanika, posebna komisija izabraće četiri člana VST i tri člana VSS u zakonskom roku, rekao je predsednik Skupštine Vladimir Orlić.

Na sednici su većinu, ali ne dvotrećinsku, dobili kandati za Visoki savet sudstva: vanredni profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu Jelena Vučković, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu Nikola Bodiroga i advokat iz Beograda Srđan Stefanović.

Ostali kandidati bili su: advokat iz Novog Sada Žikiza Dronjak, diplomirani pravnik iz Beograda Marina Grbić, advokat iz Beograda Rastko Brajković i redovni profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu Nataša Berić.

Većinu glasova, ali ne dvotrećinsku, dobili su kandidati za prvi izbor članova Visokog saveta tužilaštva: doktor pravnih nauka iz Beograda Miroslav Đorđević, advokat iz Novog Sada Predrag Ćetković, advokat iz Beograda Vladimir Simić i advokat iz Novog Sada Jelena Glušica.

Ostali kandidati bili su: vanredni profesor sa Univerziteta u Beogradu Nenad Pešić, advokat iz Novog Pazara Vesna Luković, diplomirani pravnik iz Beograda Dušan Purić i docent na Univerzitetu Megatrend Bojan Petrović iz Beograda.

Poslanici su usvojili i predlog Odluke o izboru Saveta državne revizorske institucije i predlogu Odluke o izboru četiri člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari