Pastor: SVM ne izlazi na izbore na zajedničku listu sa SNS 1Ištvan Pastor Foto: Wikipedia

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) demantovao za Danas izjavu Predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa, da će SVM na republičkim izborima da ide na zajedničku listu sa SNS.

Pastor je rekao da SVM 15 godina izlazi samostalno na izbore, „bez obzira ko šta o tome mislio“.

„Mi ćemo to učiniti i sada“, rekao je Pastor.

Đilas je danas, gostujući u programu televizije N1, izjavio da njegova stranka ima saznanja da će Savez vojvođanskih Mađara da ide na zajedničku listu sa Aleksandrom Vučićem.

„A odakle on zna šta ćemo mi da radimo“, upitao je Pastor i dodao da nije relevantno da bilo šta reaguje na to.

„On bi trebalo da se izjašnjava oko onoga o čemu odlučuje, a vezano za sva ova ostala pitanja. Mislim da o tome može da ima stav“, ocenjuje Pastor.

Pastor: SVM ne izlazi na izbore na zajedničku listu sa SNS 2
foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Predsednik SSP-a je naveo da je SVM 2016. godine dobio 56.000 glasova, a da je na izborima 2020. godine osvojio oko 70.000 glasova.

On je, takođe, podsetio i da će u istom danu, 3. aprila, biti održani i izbori u Mađarskoj.

„Vučić je u dogovoru sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom dogovorio koliko će glasova poštom da se pošalje odavde, da se ne bi videlo koliko je zaista glasova moguće dobiti, pa je bolje možda čak i da idu na jednu listu“, naveo je Đilas.

Inače, Predsednik SVM-a Ištvan Pastor juče je na RTV-u najavio da će ta stranka na predsedničkim izborima podržati aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Što se tiče predsedničkih izbora, ako se bude kandidovao, a verovatno će se kandidovati, podržaćemo Vučića. Deo posla za koji smo se dogovorili pre pet godina nije još okončan“, rekao je Pastor.

On je dodao i da za SVM važno da se sačuva politička stabilnost „koja je karakterisala protekli period“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari