Pastor: Savez vojvođanskih Mađara zalaže se za više izvornih nadležnosti AP Vojvodine 1foto FoNet

Prvi na izbornoj listi „Savez vojvođanskih Mađara – Za našeg predsednika, za našu zajednicu, za budućnost“ Balint Pastor izjavio je da se ta stranka zalaže za poštovanje Ustava Srbije koji propisuje donošenje zakona o finansiranju Autonomne pokrajine Vojvodine i za više njenih izvornih nadležnosti.

„Mi se već 16-17 godina zalažemo za rešavanje pitanja u vezi s položajem Vojvodine, zbog toga smo bili kažnjavani od Demokratske stranke 2010. godine, ; kad je ona bila stožer vladajuće većine“, rekao je Pastor za današnju Politiku.

Funkcionalna decentralizacija za koju se zalaže SVM, prema njegovim rečima, podrazumeva da ljudi na selu imaju što veći spektar usluga i da ne moraju da putuju u grad za sve.

Pastor je naveo da će se oni u parlamentu baviti poboljšanjem položaja manjinskih zajednica, kao i poboljšanjem odnosa Srbije i Mađarske, odnosno Srba i Mađara.

Dodao je da su ti procesi počeli pre desetak godina zahvaljujući saradnji Saveza vojvođanskih Mađara sa Srpskom naprednom strankom, odnosno „partnerstvu između Ištvana Pastora, Aleksandra Vučića i Viktora Orbana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari