Pastor: Subotica nije obećana SVM, pobednik na izborima će biti gradonačelnik 1Foto: J. Z. T.

Nosilac liste Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor izjavio je danas da će, u zavisnosti od broja osvojenih glasova na lokalnim izborima, gradonačelnik Subotice najverovatnije biti Bogdan Laban iz Srpske napredne stranke ili on.

Bogdan Laban je aktuelni gradonačelnik Subotice.

„Ne prodajemo mačku u džaku. Glas Subotičana je svetinja. Ukoliko lista SVM-a pobedi na lokalnim izborima, onda ću ja biti gradonačelnik Subotice i preuzeću odgovornost za vođenje ovog grada“, rekao je Pastor na konferenciji za novinare.

Dodao je da „nikakvim dogovorima Subotica nije obećana SVM-u“.

„Niti je SVM tražio ovako nešto, niti bi bilo ko iz ove stranke prihvatio da Subotica bude ‘ratni plen’ i da imamo gradonačelnika ukoliko ne bismo pobedili na izborima. Biračko pravo je svetinja. Nema trgovine izbornim rezultatima“, kazao je Pastor.

On je naveo da nema nikakav lični konflikt sa sadašnjim gradonačelnikom Labanom, već „jednostavno, postoje određene razlike. Ja sam drugačija vrsta ličnosti, imam drugačiji temperament“, rekao je Pastor.

Po njegovim rečima, program SVM-a je „lokalpatriotski“, zalaže se „za sve što je normalno u Subotici, i protiv beogradizacije i novosadizacije“.

„Zalažemo se za stanje u kojem će na ključnim mestima u gradu biti Subotičani, a ne neki drugi, bez obzira na nacionalnu, političku ili versku opredeljenost. Želimo da Suboticom upravljaju Subotičani, u svim javnim preduzećima i ključnim institucijama“, kazao je Pastor.

Podsetio je da je 13 godina bio poslanik u Skupštini Srbije, a da se gotovo svaki dan vraćao u Suboticu, gde sada želi da na raspolaganje gradjanima stavi iskustvo, energiju i poznanstva.

„Pošto sam Subotičanin, poznajem Subotičane. Mi u Subotici nudimo goste sa ‘Neš kafu?’. Želim da radim za ovaj grad. SVM je prethodnih godina iz republičkog budžeta obezbedio 37 miliona evra za nastavak dogradnje zgrade Narodnog pozorišta i za ‘Y krak’ (auto-puta), zahvaljujući koalicionom sporazumu (sa SNS-om) i našim dogovorima“, rekao je Pastor.

Rekao je da kampanja SVM-a „neće biti agresivna“, da „neće gradjanima deliti pakete, neće pretiti, obećavati, kao što će to činiti možda neke druge stranke“.

Podsetio je da njegova stranka pre četiri godine nije dobila dovoljan broj glasova da bi danas mogla da odluči da svi socijalno ugroženi gradjani dobiju pakete pomoći tokom pandemije kovida-19, zbog čega su se nedavno obratili i gradonačelniku.

„Nedopustivo je da, po podacima od pre nedelju dana, 1.326 penzionera u Subotici još nije dobilo pakete pomoći u vrednosti od 600-800 dinara“, kazao je Pastor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari