Patria: Vučić predlaže Dodiku pokretanje dijaloga sa Bošnjacima i distanciranje od HDZ-a

Ostavite komentar


  1. Prosto je neverovatno koliko ovaj covek potpkopava srpski nacionalni interes i savetuje tamo nekog Dodika da usvoji sa muslimanima i Bosnjacima nekakvu zajednicku deklaraciju o kako on kaze „genocidu u Jasenovcu i Srebrenici“, ne razmisljajuci da bas na taj nacin upravo on umanjuje visestruko brojnije srpske zrtve u Jasenovcu, koristeci ih kao monetu za politicke igre na stetu sopstvenog naroda u BiH.

  2. NIJE BIH UDRUZENJE PLEMENA!
    GRZAVA IMA SVOJE INSTITUCIJE I SAMO SE TAMO MOZE DOGOVARATI!

  3. Opet Vuciceva igra na koju nesmije nasjesti Bakir Izetbegovic..za par godina ili prije opet ce biti po starom!

  4. Nas predsednik Vucic daje iskrene i ispravne savete Dodiku koji ce te savete uvaziti.

  5. Srbija je ponosna na ovako snazno prijateljstvo sa Miloradom Dodikom. Raditi sa ovakvim covekom je zaista milina.

  6. Dodik ima problema sa Bošnjacima – traži savet kod Vučića.
    Vučić ima problema sa Albancima na Kosovu – traži savet kod Lavrova.

    Od ove dvojice ne bi mogao da se napravi jedan dobar .

  7. Jasno je da Vučić trpi pritiske sa zapada, zbog Dodika. Ova kriza je direktna posledica zakona, donetog od bivšeg međunarodnog predstavnika u BiH, s’toga oni snose najveću odgovornost. Zapadne diplomate ne mogu uticati na Dodika, pa to rade preko Vučića. Znaju da Vučić ne može promeniti tvrdoglavog Dodika, ali smatraju da će ga bar malo urazumiti,s’obzirom na njihove srdačne odnose. Nije prvi put da Beograd vrši pritisak na Dodika, to je bezzuspešno pokušavao Tadić, kada su pre 11 godina vođeni pregovori o izmeni dejtonskog sporazuma. Tadašnji predsednik je slao emisara (Borka Stefanovića)u Banja Luku da nagovori Dodika da potpiše sporazum, koji je bio štetan po Rep. Srpsku. Moguće da su nedavne Dodikove izjave o tim dešavanjima upozorenje Vučiću da ne pokušava isto. Vučić je dovoljno pametan da izbegne sudbinu svog prethodnika, kojeg je zapad doveo na vlast, koristio da bi ostvario svoje interese i na kraju ga zamenio. Vučić je do sada opravdao njihovo poverenje, nemaju boljeg političkog kandidata u Srbiji,koji bi ga zamenio. Dodiku treba odati priznanje što toliko dugo opstaje na vlasti uprkos ogromnim naporima, koje zapad ulaže da ga smeni. Koštunica je pokušao, pa vrlo brzo završio karijeru. Dodik je jedini balkanski vlastodržac, koji ne polaže račune zapadnim ambasadama To nije dobro za unutarnu BiH, ali jeste za Rep. Srpsku. Zapad nikada nije razumeo Bosnu, oduvek je na silu pokušavao da zavede red i mir, ali to nije davalo rezultata, bar ne na duže staze. Dejtonski sporazum je jedan od retkih dobrih stvari.

  8. Dodik godinama radi za hrvatsku Službu. Imaju ga u šaci dokazima o ratnom švercu cigareta. Zagrebu je vratio jasenovačku građu, najzaslužniji je za izgradnju Pelješačkog mosta, uopšte im ne osporava skladištenje nuklearnog otpada preko Une na par stotina metara od Novog Grada (RS), ne interesuje ga da tuži RH za razaranje srpskih gradova u RS 1995’…Ma korisnije im je neg da je rođen u ZG! A tek što je kandidovao sadašnju predsj. RS…, odnosno unuku ustaškog zlotvora iz Posavine. Mile svira kako Zagrebu odgovara!

  9. Ovaj problem treba da rese Nemacka, Rusija i Turska. Velike sile da se dogovore i da svako dobije svoje. Samostalnost RS je neminovna.

  10. Federacija da dobije samostalnost, RS da dobije samostalnost i hrvatski deo da dobije autonomiju. To je odlicno resenje pravicno.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.