Paunović (SPS): Pre praznika bi moglo biti poznato ko će biti u novoj Vladi Srbije 1foto: Antonio Ahel/ATAImages

Poslanica Socijalističke partije Srbije (SPS) Snežana Paunović je kazala večeras da pregovori oko formiranja nove vlade trenutno nisu u toku, te da bi se moglo desiti da pre praznika bude poznato ko će je sačinjavati.

Paunović je za Insajder kazala da to „u ovom momentu nije najvažnije“ jer je, kako je navela, „u toku diplomatska borba u Savetu Evrope (SE) kako bi se sprečio ulazak Kosova, odnosno u UN kako bi se sprečilo usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici“.

Zakonski rok za formiranje nove Vlade je 6. maj, mandatar je predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević, a SPS je dugodišnji koalicioni partner naprednjaka.

„Moglo bi da se desi da pre praznika znamo sastav Vlade, ali ćemo svakako sačekati da se ipak svi ovi procesi koji su i pred UN i pred SE okončaju“, kazala je ona.

„Sigurna sam da ćemo od 27. ili 28. (aprila) početi razgovore, znati imena ministara i u (skupštinskom) plenumu o njima razgovarati“, rekla je ona, piše na sajtu Insajdera.

Izrazila je uverenje da će taj razgovor u parlamentu biti argumentovan.

„Sada sam već uverena da ćemo razgovarati argumentovano, a ne na način na koji smo gledali kako su izabrani potpredsednici Skupštine Srbije, što je takođe bila jedna loša i ružna slika parlamenta“, dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari