Paunović: Svi mediji na konkursu dobili sredstva u Paraćinu 1Foto: Opština Paraćin (Arhiva)

Svi mediji koji su aplicirali i ispunili formalne uslove konkursa dobili novac opštine Paraćin, rekao je juče Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin, odgovarajući na pitanja građana na Fejsbuk strani Danasa o opštinskom konkursu za sufinansiranje medija.

On je, na konstataciju građanina, da je na skorašnjem opštinskom konkursu za sufinansiranje medija najviše novca otišlo jagodinskom portalu „Infocentrala“ i RTV „Šabac“ odgovorio da je od ukupno 13 ispravnih aplikacija na konkursu, deset prijavljenih dobilo onoliko sredstava koliko je tražilo ili približno.

– Tih deset prijavljenih dobilo je oko 70 do 90 odsto u odnosu na podneti zahtev, jedanaesti aplikant agencija “Beta” dobila je oko 40 odsto traženih sredstava, što je u zbiru ove godine četiri puta više nego za celu prethodnu godinu za istog korisnika. Preostala dva portala, slabo praćena na području Paraćina, sa relativno skromnim zahtevima u aplikaciji, 200.000 dinara i 150.000 dinara, dobila su od 25 odsto i 30 odsto od traženog iznosa, odnosno 50.000 dinara. Svi koji su aplicirali i ispunili formalne uslove konkursa dobili su sredstva, tj. ko je aplicirao taj je i dobio, objasnio je Paunović.

Na jedno od pitanja a koje se ticalo investiranja u privredu te opštine, kao i da li je tačno da privreda zavisi lično od njega, naš sagovornik ističe da Paraćin doživljava investicioni bum.

– Opština nije nadležna za privredu u smislu „dovođenje investitora“ i slične propagandne akcije, već za izgradnju infrastrukture i izradu planskih dokumenata kojima se omogućava investiranje. Opština Paraćin posle višegodišnje izgradnje infrastrukture namenjene privredi, uprkos kritikama koje su dolazile da je to „bacanje para“, sada ubira plodove ove dugoročno jedino ispravne strategije i doživljava pravi investicioni bum, naglasio je predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Prema njegovim rečima, cilj je da se u narednom periodu nastavi sa tim aktivnostima koje jesu u opštinskoj nadležnosti, a koje nemaju veze sa propagandom „dovođenja investitora“ i daju rezultate.

Od pristiglih pitanja mnogo su se ticala lokalnih tema od kazni za parkiranje, gradskog vodovoda, priključivanje na gradsku kanalizaciju. Ipak, mnoge građane interesovalo je šta će u budućnosti biti sa rekom Grzom i da li će na njoj biti izgrađena mini hidroeletrana.

Prema Paunovićevim rečima, opština Paraćin je još pre nego što je tema mini hidroelektrana postala aktuelna zaustavila izgradnju jednog takvog objekta, kada je za to postojao zakonski osnov.

– Što se mene tiče mini hidroelektrana „Grza“ uopšte nije potrebna, ne zalažem se uopšte za izgradnju ovog objekta, posebno ako postoji nedoumica da li će njenom izgradnjom biti ugrožena životna sredina. Izletište kao celina mnogo je važnije za našu zajednicu od jedne mini hidroelektrane, objasnio je naš sagovornik.

On je u odgovoru dodao da njegov lični stav nije presudan, i da ako neko ima pravo da gradi nekakav objekat po zakonu, on to pravo može ostvariti bez obzira da li se to predsedniku opštine dopada ili ne.

Paunović  je odgovarajući na pristigla pitanja podsetio da je na izborima bio nosilac koalicione liste „Sigurno napred“, kao i da tu koaliciju u Paraćinu čine Demokratska stranka, Liberalno-demokratska partija, Nova stranka i Zajedno za Srbiju.

– Dogovor unutar koalicije je da nema promovisanja pojedinačnih političkih stranaka i njihovog favorizovanja. Tako da ja i jesam bio na izborima kandidat Demokratske stranke a i sada sam član i potpredsednik, odgovorio je Paunović na pristiglo pitanje.

Na pitanje zašto je godinama na toj funkcije, Paunović ističe „ovaj posao je dinamičan i kreativan, dakle i zanimljiv“.

SNS šalje službenike iz jedne u akciju „od vrata do vrata“ u druge opštine

„Zašto se službenici Paraćina zloupotrebljavaju i idu od vrata do vrata“, glasilo je jedno od postavljenih pitanja za predsednika opštine Paraćin.

– Opštinski službenici Paraćina nikad nisu bili zloupotrebljavani u političke svrhe, niti je iko od opštinskih radnika ikad u radno vreme bio u akciji „od vrata do vrata“. To što SNS, prema medijskim izveštajima, zloupotrebljava lokalne službenike iz npr. Pančeva, koji bukvalno mesecima borave u Lučanima, a isto se dešavalo u drugim opštinama, jeste nezakonita praksa te stranke a ne opštine, zaključio je on.

https://www.facebook.com/www.danas.rs/photos/a.401114090073963/1002383263280373/?type=3&theater

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.