Pavićević nestranački kandidat za predsednika?

Izvori Danasa u opoziciji smatraju da bi Vladimir Pavićević imao šansu kao predsednički kandidat dela opozicije ako ostane formalno izvan DS
Nova stranka potvrdila da ju je napustio bivši poslanik iz "ličnih razloga"

Ostavite komentar


  1. Ukoliko se ovo ostvari, bice to katastrofalan poraz za srpsku opoziciju. Ovaj narcisoidni Crnogorac, koji radi iskljucivo u cilju licne promocije i koji se nametnuo samo time sto je bio "aktivan na casu"u Skupstini, nema nikakve sanse na predsednickim izborima i bice to uludo stracena kampanja.

    1. „narcisoidni Crnogorac“ – Zanima me Vaše mišljenje. Šta je u ovoj kontrukciji više kompromitujuće „narcisoidnost“ ili nacionalna pripadnost? I šta tačno za Vas znači kombinacija ta dva pojma?

  2. Profesor Pavicevic, bi bio pravi izbor. To bi bio izbor evropske orijentacije Srbije, postovanja i sprovodjenja evropskih vrednosti u svim sferama drustva. Ujedno to bi bio i odgovor da u Srbiji postoje prave vrednosti, radom stecene diplome, pravna drzava za sve gradjane. Profesore, hajde da pobedimo ovaj mrak i primitivnost!

  3. Mislim da bi Pavicevic bio veoma ozbiljan protivkandidat bilo kome na politickoj sceni Srbije . Jedini problem je sto bi za njega glasala pismena Srbija a ona je jos uvek u manjini …

    1. Vi niste deo pismene Srbije,vec ste pripadnik naivnih.Upravo takvima podmecu ovakve kandidate i stvaraju konfuziju.Poslanik Pavicevic je za nekoliko godina svog poslanicnog mandata ostao upamcen samo po obracanju ..Gospodine predsenice,gospodo poslanici,dame i gospodo i tako najmanje 10 puta u toku jednog dana….a u vezi sadrzaja : Brise se clan 1,23..Nazalost biracima opozicije se ne dozvoljava da oni imaju bilo kakvo ucesce u izboru svog kandidata,vec im isti bude nametnut od nekoliko medija i interesnih grupa.

  4. E moj Tomo, ako budeš im““o ““vake protivkandidate moraćeš opet da budeš Predsednik!

  5. Dame i gospodo, postovani Danase, postovani citaoci, mnogouvazeni opozicionari i cenjeni publikume, ako se ovo ispostavi kao tacno, ostasmo mi jos jedan mandat pod ovima trenutnima.

  6. Bez rezervna podrška, gospodinu Pavićeviću, jedina ličnost čista obraza i jasne misli…

  7. Da gosp. Pajtiću, tako treba oboriti ovaj sistem. Samo nama građanima, za razliku od vas, nije jedini cilj da obaramo ovaj niti bilo koji drugi sistem. Nama je cilj da bolje živimo, da možemo da putujemo, da napravimo puteve, fabrike. To nama treba. A sa vama smo jedan sistem već oborili a dobili smo jedno veliko ništa. Bili smo prevareni. Jednom vam je to uspelo, drugi put neće. Zato vi nemate skoro nikakvu podršku od ovog napaćenog naroda.

  8. Осим трећег који је типичан икнтелигентни каријериста и демагог, и последњег који је млад, политички неискусан и исувише једностран, сви остали су већ одавно испушене муштикле. Србији је потребна зрела, стабилна и ванпартијски профилисана личност од интегритета и јавног угледа, а томе највише за сада одговарају већ споменута двојица, Јанковић и Теодоровић. Наравцно, уколико су спремни да своју личност изложе глибу који је огледало данашње политичке Србије.
    Нажалост, исувише је много не само политичких, већ и буквалних аналфабета са правом гласа, који би тешко били у стању да имају сопствено, критички изграђено мишљење. Зато код нас најлакше пролазе демагошки продавци магле.

  9. Vreme je da za predsednika Srbije bude izabran neko poput DRAGOSLAVA AVRAMOVICA, pre vise od 22 godine, /guverner, spasilac dinara i Srbije i izuzetno strucan i cestit covek/, kada je Srbija kao i sada bila pred ponorom a narod bez nade. Slicno stanje je i sada jer je narod sve siromasniji a Srbija sve zaduzenija. Ko bi bili ti moguci kandidati: SRECKO MIHAILOVIC, sociolog, MILAN KNEZEVIC, privrednik /i filozof koji je imao podrsku AV, naravno pre nego sto je AV dosao na vlast/, zatim cesto zasluzeno pominjani akademik Dusan Teodorovic i mudri predsednik SANU, Vladimir Kostic. Vladimir Pavicevic je zaista bio najvredniji, najobrazovaniji i najpristojniji poslanik u proslom sazivu skupstine, ali nema sanse zato sto ga neobrazovani /vecinski/ deo Srbije ne razume, zato sto je crnogorac /takodje smeta neobrazovanom delu Srbije/ i to sto je bio neko, kratko vreme politicki angazovan. Srbiji je potreban "DEDA AVRAM". U vreme protesta, pre 5.oktobra, obicno je sa najlon kesom u ruci, stajao negde na trasi "setaca", najcesce ispres starog zdanja skupstine Srbije a setaci su ga odusevljeno pozdravljali. Naravno, sve pod uslovom da se opozicija slozi oko zajednickog kandidata.

    1. Niti sam neobrazovan, niti sam pripadnik „većinskog dela“ Srbije, ali mi smeta ne što je Crnogorac (njegov problem), nego što je državljanin Crne Gore (koja je i činjenično i pravno strana država) i što nije rođen u Srbiji. Isto kao što bi mi smetalo i da je državljanin Slovenije, Hrvatske, BiH.. ako hoćete i Trinidada. Kandidat za predsednika Srbije mora biti rođen u Srbiji i imati isključivo državljanstvo Srbije i ničije više. Nema veze poreklo, već isključivo državljanstvo i mesto rođenja bar jedno koleno unazad.

  10. Srbiji je na celu drzave u ovom trenutku neophodan inzenjer, tj. neko ko ume projektno da misli i moze da podstakne podizanje devastirane industrije. Mislim da je prof. Milun Babic pravi covek za predsednika Srbije. On covek sa stavom, sa velikim ostvarenjima, ima politickog iskustva, a njegovi tekstovi u Danasu su pravi drzavni programi, koji su odlicno prihvaceni od citalaca.

  11. Podstakla me je prethodna komentatorka. Smatram da je profesor Milin Babic pravi kandidat za predsednika Srbije. On bi uneo smirenje u politicki prostor i ostvarive privredne, a posebno industrijske i razvojne inicijative.

  12. Odavno mi nije legao neki predlog kao ovaj koji su sacinili slobodanka Ilic i Darko. I da dodam, radi se o veoma naocitom coveku!

  13. Ja mislim da bi Srbija posle predsednikovanja profesora Miluna Babića bila normalna zemlja! Uostalom, treba videti kakve je kvantne skokove doživeo fakultet u toku njegovog dekanstva, energetska efikasnost i informacioni sistem nakon ministrovanja, itd.

  14. Samo Beli Preletacevic iz Mladenovca bi mogao da razvali kandidate SNSa, SPSa i Radikala na izborma. Od svih ""ozbijnih" preletaca nam je muka. Zao mi je gospodo, ai tako je kako je, smi ste krivi. Ni mrtav ne glasam za nekog koga podrzi jedan Sutanovac.

  15. Zar gospodin nije učestvovao na skorašnjim izborima u Crnoj Gori? Znači sada može i Sveto Marović, naprimer, da se kandiduje za predsednika Srbije. Ili Mile Dodig, naprimer. Predsednik Srbije (ko god bio) može biti lice koje ima jedino državljanstvo Srbije. Nikakva dvojna, trojna i sl. I rođeno na terotoriji R Srbije, kao u svim demokratskim državama.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.