Pavle GrbovićFoto: FoNet/ Milica Vučković

Pavle Grbović, član Anketnog odbora Skupštine Srbije za ispitivanje masovnih ubistava u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i selima u okolini Mladenovca, kazao je da saopštenje za javnost predsednika Skupštine Vladimira Orlića ne može biti osnoiv za ukidanje ovog odbora.

“Vrlo je razumljivo da roditelji imaju bojazan i da ne moraju da razumeju šta Anketni odbor, ali predstavnici vlasti to sigurno znaju. Oni dobro znaju da se Anketni odbor bavi utvrdjivanjem društvenih i političkih činioca koji su doveli do ovih tragedija, i da će predložiti društvene mere kako da se takve situacije predupredile”, rekao je Grobović, koji je i predsednik Pokreta slobodnih građana.

On je dodao da Anketni odbor ne bi ni na koji način ugrozio istragu i postupak, ne bi saslušavao roditelje i ne bi ostvario uvid u poverljiva dokumenta vezana za slučaj.

Prema njegovim rečima, suspenzijom rada Anketnog odbora vlast brani tezu da sistem nije zakazao, a želi i da anuliraja uspeh protesta “Srbija protiv nasilja”, čiji je jedan od zahteva formiranje tog odbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari