Pavle Grbović za kvalitetno rešenje za Kosovo 1Foto FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je danas da je uvek pre za kvalitetno rešenje i sveobuhvatni sporazum koji će rešiti odnose Beograda i Prištine, nego za brzo rešenje, koje na kraju neće biti konačno i neće dovesti do onoga što je suština tog dijaloga – normalizacije odnosa, saopštila je ta organizacija.

Ono što je činjenica jeste da je u sadašnjim okolnostima takvo rešenje nemoguće, međutim, okonosti u kojima mi danas delujemo nisu plod sudbine već su proizvod političkih procesa i delovanja određenih političkih aktera, rekao je Grbović na RTS.

Kako je istakao, ti politički akteri te okolnosti mogu da promene i da stvore jednu pozitivnu atmosferu u kojoj je moguće doći do određene vrste dogovora i napretka u odnosima i do stvaranja atmosfere u kojoj će Srbi i Albanci na Kosovu moći zaista zajedno da žive.

Grbović je ukazao da, u suprotnom, ono što preti da se desi na Kosovu, jeste produbljivanje sukoba oko teritorije na kojoj na kraju niko neće želeti da živi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari