PDD: Zaustaviti šovinističku retoriku Beograda prema Albancima na jugu Srbije 1Rukovodstvo PDD u Bujanovcu. Foto:PDD

Rukovodstvo Partije za demokratsko delovanje (PDD), najstarije političke organizacije etničkih Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe uputilo je apel Vladi Srbije da zaustavi „šovinističku retoriku prema ovoj etničkoj zajednici koja živi na jugu Srbije posle tragičnih događanja u Banjskoj“.

Sa sastanka je poručeno da „šovinistička retorika može da izazove nove političke turbulencije i da izazove nasilje prema Albancima u Preševskoj dolini“.

Predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) i Narodni poslanik Šaip Kamberi u svojoj objavi na društvenim mrežama „pozvao je Albance da ne nasedaju na nikakve političke provokacije nakon događanja u mestu Banjska na severu Kosova“.

„Neophodno je promovisati stavove koji su u skladu sa međunarodnim standardima kada su u pitanju ljudska i manjinska prava za sve etničke zajednice pa sasmim tim i za Albance“, naveo je Kamberi.

Partija za demokratsko delovanje (PDD) nakon izbora novih funkcionera u opštinskim odborima u Bujanovcu i Preševu, održaće kako je najavljeno, Izbornu skupštinu 6. oktobra u Bujanovcu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari