Pećanin: Dodik je buzdovan u Putinovim rukama

Politički analitičari iz Beograda i Sarajeva o izjavama Milorada Dodika o ujedinjenju RS i Srbije i najavljenoj zajedničkoj "deklaraciji o opstanku nacije"

Ostavite komentar


  1. Ne mislim da Putin koristi Dodika jer nema on potreba za tim, Takodje mislim i za Vucica. Ono sto svi mozemo da primetimo jeste da Dodik ne izbija iz Srbije i mislim da je njegova inicijativa sto toliko cesto boravi kod nas uz Vucica jer pokusava da saradnju priblizi sto vise moguce kako bi sam Dodik ojacao.

  2. "….. o ujedinjenju RS i Srbije…." Ludilo! Da mene pitaju, ja bih odlučila da se prema "novoj Srbiji" podigne kineski zid, ili onaj Trampov prema Mexiku!

  3. Zasto se stalno pozivate na izjave gdina Andjelkovica? On, zna se, ima zadatak da brani akcije vladajuce stranke. Nadjite, molim vas nekog drugog. Ja znam iz ISKUSTVA da je od kada je sveta i veka pozivanje na pravo ujedinjenja po etnickoj pripadnosti, UVEK izazvalo rat! I da nisu rasturili Jugoslaviju, jer Srbima nije odgovarala, jer su zeleli da oni budu glavni, posto ih je najvise, jos uvek bi ziveli u jednoj drzavi!

  4. U slučaju da se Dodikova gubernija prisajedini Srbiji,NATO će za 5 minuta da sravni Banja luku,a Mile će da pobegne u svoju vilu na Dedinju!

  5. Mislim da bi "Danas" morao da bude profesionalniji. Posle naslova kojim se najavljuje g. Pećanin i navodjenja nekoliko njegovih rečenica, reč dobija g. Andjalković – koji već ima "Politiku", "Hepi" i "Pink", kao i druge režimske medije – i zauzima više od tri četvrtine prostora! Čime? Prežvakavanjem Dodikovih (ustvari, recikliranih Milošević-Karadžićevih) nagvaždanja o tobožnjoj ugroženosti srpstva. A tu ugroženost Andjelković vidi isključivo u frustriranosti neuspelim zalaganjima da se Srbija teritorijalno proširi…

  6. U slučaju proglašenja Dodikove gubernije prisajedinjenju sa Srbijom,za 5 minuta bi NATO sravnio Banjaluku sa zemljom,jer Dejton izričito zabranjuje izdvajanja delova iz BIH,a Mile bi glavom bez obzira pobegao u svoju vilu na Dedinju!

  7. Mnogo me raduje sto ce Deklaracija biti jasno napisana i potpisana. Da ne bude kao sa Memorandumom SANU – te bio je samo nacrt, te nedoradjeno, nejasno, dvosmisleno… Ovog puta ce biti zavedeno u arhiv ko nas je , kad i kako uvalio. Jos ako bude srece da krene novi svetski rat, sreca radost.

  8. "Identiteski genocid" se moze spreciti samo prestankom dezinformisanja, kretenizacije i zaglupljivanja sopstvenog naroda. Ovo vise lici na plan RAM 2 iz 1990-91.

  9. U vreme SANU memoranduma bio sam student, ocigledno glup, lenj duhom i kukavica. Da nisam bio takav, pobegao bih smesta glavom bez obzira. Isto vazi i za Deklaraciju, kad se vec ne zove Memorandum 2. Pozdrav iz mrske Amerike.

  10. A što tebe svrbi guzica oko te deklaracije, što guraš nos u ono što te se ne tiće, jedino ako se javno izjašnjavaš kao Srbin pa onda mogu da razumem.

  11. Bravo za gospodina Andjelkovića. Iznenadjuje me u neku ruku ovoliko negativnih komentara, problem je što ne znamo ko se krije iza tih inicijala. Da malo pogledamo dogadjaje posle I svetskog rata, Slovenci zaustavljaju Srbe povratnike iz zarobljeništva i preklinju ih da im odbrane teritoriju od Italijana. Hrvati danas priznaju da nije stvorena zajednička država 1918 godine da danas ne bi bilo hrvatske države (hrvatski istoričar Tvrtko Jakovina). Danas se Hrvati hvale kako je za vreme II svetskog rata najjači antifašistički pokret bio u Hrvatskoj, samo zaboravljaju da su ga 90% činili Srbi iz Hrvatske (koje proteraše 1995 godine). Na kraju svi dobiše po nešto samo mi Srbi ispadosmo budale i još hoće da nam zabranimo da sanjamo i želimo našu ujedinjenu državu.

Ostavite komentar


Politika

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine u četvrtak 9

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine u četvrtak

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine, ponovo na temu ukidanja upotrebe dinara na Kosovu, biće održana sutra u Briselu, a specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak ranije ove nedelje izrazio je očekivanje da će razgovori glavnih pregovarača biti zasnovani na "vrlo konkretnim idejama".

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.