Pešić: Nositi stenogram na uvid -najveće poniženje Srbije

Povodom poteza premijerke Ane Brnabić

Ostavite komentar


  1. Bravo za Vesnu! A premijerka je sama sebe postavila tamo gde joj je mesto.

  2. Narod koji izabere za predsednika krvavog strvinara iz 90-tih se ne moze poniziti jer se dostojanstva vec odrekao. Drzavice nastale raspadom Jugoslavije ionako niko ne uzima za ozbiljno tako da bi najbolje bilo skupiti sve ambasadore na jednom mestu da im Dacic nesto otpeva, bar da im presedne…

  3. Pešićka zaboravlja da je najveće poniženje za jednu državu da joj premijer ili predsednik prima ambasadora bilo koje zemlje, to se radi na nivou inostranih poslova. To je čak i Đinđić pri kraju svog poskednjeg intervujua u Banja Luci rekao.

  4. Za mene je vece ponizenje sto ste za ovu vladu rekli da je to vlada Cercil-DeGol.

  5. Vucica nikad ne zanima ono sto mo obara ugled! Takode i u clanku pored o Ponikvama. Bloomberg moze da bude tuzen zbog manipulacije ali to poletarcu premijerki Brnabic ne pada na pamet jer je neiskusna a nema ni ko da je savetuje

  6. Još jedan pokazatelj da smo od 12.03.2003. gubernija. Potsetimo se kako je AV išao kod moskovskih "lekara" pred prošlogodišnju vladu.

  7. Davno je jedan veliki svetski državnik i političar rekao da srpski političari nisu, uopšte, talentovani za politiku, a posebno za diplomatiju. Da je to, na našu žalost, tačno uveravali smo se, kako u prošlosti, i evo imamo prilike iz dana u dan. Analogija kaže da će tako ostati i nadalje. Mi smo (naši političari) umislili da smo veliki maheri, da smo vispreni, lucidni, sa vizijom, ……… ali sami sebe, prvom prilikom, demantujemo kao, recimo, u ovom slučaju. Onda ne čudi veoma uzdržan stav i držanje stranih državnika prema nama koji nas, uglavnom, gledaju sa podsmehom i sa dosta rezerve po svim pitanjima. Drugim rečima, ograničeno nam veruju i, najčešće, nas ne uzimaju za ozbiljne sagovornike, ali to lepim, diplomatskim, primerenim i veštim manevrama i manirima, ……. maskiraju, a da ovi naši ili ne primete ili se prave da nisu primetili pa misle da su istoj ravni sa njima. Jako tužno!

  8. 1. Pesiceva ne vidi da su sadasnji predsednik Srbije i dojucerasnji predsednik Vlade Srbije,kao i svi njegovi ministri,redovno pitali Skota i druge americke ambasadore da li smeju da obave,da prostite,malu i veliku nuzdu! 2. Mnogo je smesno kada,to jest,kadgod Vucic kaze da je mnogo hrabar pred stranim zvanicnicima,jer on redovno brka popa i bob(a),pa se,do zemljice crne klanja i popu i bobu!

  9. Pitanje je da li se Srbija pomirila sa statusom ruske gubernije? Osim par izoliranih glasova protiv kao da i nema nekog otpora. Čak i mnogi protiv Vucica su odani rusofili. Šetnje su očekivano propale jer šetači nisu ni imali definirane stavove. Ovi kao pregovori sa evropskim unijom su samo njihov pokušaj da zaustave rusifikaciji države ili možda bolje da se neka sledeca generacija seti da postoje evropske vrednosti. Laku noć Srbiji.

  10. Ima li veceg ponizenja od izbora za predsednika polupismenjaka sa kupljenom diplomom i premijera ratnog huskaca,bez dana postenog staza u bilo kojoj struci.Logican nastavak su Vulini,Gasici,Nese,Brnabicke…..

  11. Dobro je , mogao je i Babića da predloži , tu bi bilo tek smejanja.

  12. Vesna je bila AMBASADOR a ovaj rus je ambasadorcic?????Nema veze sto su americki novinari ladno slagali vec je veliki problem sto je premijerka vlade odnela stenogram na uvid ambasadorcicu ruskom. Pa nije stenogram drzavna tajna.

  13. najvece ponizenje Srbijer bilo je ISPORUChIVANjE predsednika drzave nekom sudu u nekoj zemlji.I Vesna je u tome ucestvovala , ali posle ode u Mezico i … podosta toga zaboravi.

  14. Ona je svesna da ne drži najvišu funkciju u državi nego da glumi paravan. A ne samo da je neiskusna nego je i nestručna. Ali kao takva i pogodna našem Erdoganu.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 8

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.