Pešić: Nositi stenogram na uvid -najveće poniženje Srbije 1Foto: Privatna arhiva

To što je premijerka Srbije Ana Brnabić nosila na noge ruskom ambasadoru u Srbiji stenogram svog intervjua američkoj agenciji Blumberg predstavlja najveće poniženje Srbije do sada, izjavila je za Radio Slobodna Evropa sociološkinja Vesna Pešić.

„Da ona ode i da taj stenogram nosi na uvid i da se pravda ruskom ambasadoru – verujte mi, ja prvi put moram da kažem, a vi znate da ja takve stvari ne izgovaram – da nikom nije palo na pamet da ovoliko ponizi Srbiju kao što je ona učinila“, ukazala je Pešić.

„Čak i da je napravila grešku zbog neiskustva“, dodala je Pešić, „neprihvatljivo je da ona ide ambasadoru ili bilo kome drugome i da nosi nekakav stenogram na noge“.

„Ona, izgleda, zaboravlja da drži najvišu političku funkciju u našoj državi“, ocenila je pešić.

„Da ona ide da se pravda nekakvom ambasadorčiću tamo – a i sama sam bila ambasador – to je apsolutno nezamislivo i moram da vam kažem da sam se prvi put nacionalno uvredila“, zaključila je Pešić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić uverila je ambasadora Rusije u Beogradu da je Blumberg pogrešno interpretirao njene reči o navodnom izboru između Rusije i Evropske unije u korist EU, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, navodeći da je Brnabić Aleksandru Čepurinu dala stenogram intervjua.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ima apsolutno poverenje u Anu Brnabić i da ne zna da li je neko davao nekome transkripte, niti ga to zanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari