Peskov: Pozitivno sam iznenađen srpskim uspesima u inovacijama 1Foto: Tviter/ Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Dmitrija Peskova, specijalnog predstavnika predsednika Ruske Federacije za pitanja digitalizacije i tehnološkog razvoja.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je izrazio zahvalnost Putinu i Ruskoj Federaciji na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

On je izrazio zadovoljstvo zbog sveobuhvatnog razvoja saradnje dveju zemalja, a posebno time što se ona širi i na oblast digitalizacije i tehnološkog razvoja.

Predsednik Srvije je predstavio dostignuća naše zemlje u toj oblasti, s obzirom na to da izvoz IT usluga raste svake godine za 30 odsto i da će doprinos tog sektora BDP Srbije premašiti pet odsto, navodi se u saopštenju.

Predstavnik ruskog predsednika Peskov je istakao da je pozitivno iznenađen srpskim uspesima u inovacijama i predložio da se Srbija uključi u ruske projekte, za koje će, kroz plan za digitalnu ekonomiju, do 2024. godine biti izdvojeno 430 milijardi dolara, što je najveće ulaganje u razvoj Rusije u njenoj istoriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari