Petar Bojanić: Vlada pokušava da zatvori Institut

Direktor Instituta za filozofiju i društvenu teoriju za Danas povodom imenovanja partijskih kadrova u Upravni odbor

Ostavite komentar


  1. Sramota je Zoran Avramovic, nekadasnji prijatelj iz studentskih dana Djindjica… Uvek bio ljubomoran na Djindjicevu velicinu…a Simneunovic veciti saradnik sluzbe..

  2. Doći ću na svaki skup protiv uvodjenja ovih poluinteligenata na Institut. Zakažite.

  3. Sve i da je istina da se UO uvek postavljao uz konsultacije s direktorom, a barem u ovom institutu to nije istina, zašto vlast nije postavila ovakav Upravni odbor pre četiri godine, kada je takođe bio ovaj direktor? Zašto se nisu „konsultovali“ sada s ovim direktorom?

    Možda problem nije samo u tome što SNS hoće da preuzme sve, hoće i druge institute, pa nije postavila ovakve UO, možda je problem upravo u direktoru i njegovom DIREKTORLUKU?

    Ovakav UO jeste sprdnja s naukom, samo je pitanje koliko su ovaj direktor i njegovo ponašanje zaslužni za njega.

  4. A, mozda je ovo OSVETA Kosti Cavoskom za ono OPKOLJAVANJE VUCICA da ne ptopise otudjenje KIM u Berlinu. Napredni radikali zaista odmah „ujedaju“ kao osice i odmah koriste sve instrumente za kaznjavanje, makar motiv bio i licne prirode. Cak ni pokjni TITO u svoje vreme nije dirao u Institut drustvenih nauka, to jest Institut za filozofiju i drustvenuu teoriju. Ali, vremena su vunena, i drustvo od rezima moze ocekivati svakojjaku DEMONSTRACIJU VLASTI, pa cak i kamenovanje. Kad nema SVEST, SPOSOBNOST I HRABROST da se organizuje u jedan opozicioni blok i momentalno zapocne GENERALNI STRAJK, do obaranja nenarodnog rezima koji se izdigao iznad Ustava i zakona pa radi sta mu je volja, a ne STA MU JE VAZECIM PROPISIMA DOZVOLJENO.

  5. …da neko krene da pravi reda po tom institutu! Petar Bojanić je inače karijeru započeo na „naučnom skupu“ zajedno sa Radovanom Karadžićem, a taj skup je bio teološka legitimacija rata u Bosni (skup se zvao: “
    Jagnje Božije i Zvijer iz bezdana“). Posle tog skupa, kad je postao direktor na ovom institutu, Bojanić je oterao sve koji su radili na pravim naučnim radovima, a umesto njih doveo je ljude koji štancaju k’o na traci „naučne radove“, koji služe samo da bi se dobili bodovi. Trebalo je puno ranije da neko krene da se bavi svim tim: da se vidi ko je sve otišao s tog instituta od kad ga je Bojanić uzeo pod svoje (da se tačno vidi koji su to ljudi, jer su u pitanju vredni, produktivni i inventivni ljudi/autori/naučnici). Ali, dobro je da je uopšte to pitanje i pokrenuto, makar kad tad.

  6. Ne ulazeci previse u ovaj slucaj imenovanja clanova UO, jer nisam upoznat sa desavanjima u Institutu, hteo bih samo nesto da kazem,mozda je ne bitno,mozda i jeste,kako kome,ali,bih hteo da napomenem Naucnom vecu Instituta da ne postoji, da napomenem,ne postoji „predsednica“ Vlade RS, ne postoji „rektorka“ BU…jer to nije njihova licna funkcija pa da se menja po padezu. Postoji institucija i ona se zove Predsednik Vlade RS, i Rektor BU. Posto vec pisete tim institucijama,trebali bi da znate kako se te institucije zovu,kako se nazivaju. Isto tako, kada se doticna ministarka predstavi kao Prva potpredsednica Vlade,meni se digne kosa na glavi,minimum,mozak mi se preokrene,jer to ne postoji,ne postoji,a doticna se tako i predstavlja i tako se i potpisuje na zvanicnim dokumentima. Eto, krenite prvo od toga, obratite se instituciji,ne urusavajte ih vasim pismima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.