Petar Petković kritikovao OEBS: Njihova dužnost je da kontrolišu izbore na KiM 1foto FoNet Milica Vučković

 

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kritikovao je danas misiju OEBS na Kosovu zbog toga što sutra neće kontrolisati izborni proces u četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

Dužnost OEBS je da kontroliše izborne procese na Kosovu i Metohiji. Za sutrašnje antidemokratske izbore OEBS je odlučio da ne učestvuje u kontroli. Dopustili ste da umesto OEBS, kosovska policija broji glasačke listiće. Sram te bilo Davenporte“, naveo je Petković na svom Tviter nalogu.

OEBS na Kosovu nije uključena u pripremu i sprovođenje izbora u četiri opštine na severu Kosovu, rečeno je iz te misije Kosovu onlajn.

Na pitanje da li će OEBS imati posmatrače na izborima 23. aprila, iz misije su odgovorili da od 2021. godine Centralna izborna komisija sprovodi izbore bez direktne pomoći OEBS.

„Misija OEBS, međutim, pažljivo prati celokupnu situaciju, uključujući i svoj mandat ranog upozoravanja. Misija ima dugogodišnje i odlično partnerstvo sa CIK, uključujući opsežnu tehničku saradnju, i nastavlja da podržava relevantne organe vlasti u tekućem procesu izborne reforme“, navodi se u odgovoru OEBS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari