Petar Petković optužuje opoziciju za "prećutno savezništvo" sa Kurtijem 1Petar Petković Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Član predsedništva Srpske napredne stranke Petar Petković saopšto je da je indikativno što Boško Obradović za nemogućnost organizovanja predstojećih parlamentarnih izbora na biračkim mestima na Kosovu optužuje Beograd, a ne Aljbina Kurtija koji je, kako je naveo, okupirao opštine sa srpskom većinom i čini sve da preseče svaku vezu naših sunarodnika na Kosovu sa Beogradom.

Kako je preneto na sajtu SNS,  Petković je istakao da je sada jasno da postoji neka vrsta „prećutnog savezništva“ između Kurtija i dela srpske opozicije, jer „dok Dragan Đilas hvali Kurtija kao velikog intelektualca“, isti taj Kurti kao glavnog i najopasnijeg protivnika svojoj velikoalbanskoj politici prepoznaje predsednika Aleksandra Vučića.

„Očigledno da Obradović, amnestirajući Kurtija, zapravo pristaje na njegove uslove za održavanje izbora na Kosovu i Metohiji, a podsetiću da on od Beograda traži priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. `Kosova` kao uslov za organizovanje izbora“, naveo je Petković.

Petković je istakao da je Kurtijevo sprečavanje održavanja srpskih izbora na Kosovu, između ostalog, i čin podrške protivnicima sadašnjeg političkog kursa Srbije i podsetio da nije nikakva tajna da Srbi na Kosovu snažno podržavaju i predsednika Vučića i politiku Vlade Srbije.

„Tako će biti i ovoga puta, jer Srbi dobro znaju da je glas za Obradovića zapravo glas za Dragana Đilasa i politiku nezavisnog `Kosova`. Zato ih narod i neće“, naveo je Petković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari