Petar Petković: Srbi bojkotom izbora potvrđuju kojoj državi su lojalni 1Petar Petković Foto: FoNet/ Božana Pavlica

 

Ne samo da Srbi neće glasati na Kurtijevim „kontejner izborima“, već će složnim demokratskim odgovorom, a to je bojkot ove izborne šarade, još jednom potvrditi kome i kojoj državi su lojalni, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković je u pisanoj izjavi naveo da će besmislena izjava Dželjalja Svečlje da će se Srbi sutra izjasniti protiv svog predsednika Aleksandra Vučića „za posledicu imati još ubedljiviji i jednodušniji bojkot Kurtijevog silovanja demokratije i ljudskih prava“.

On je rekao da se Svečlja vara kada pomišlja da će naterati Srbe da saučestvuju u okupaciji, jer ni mnogo moćniji i opasniji okupatori nisu uspevali da pobede samopoštovanje i slobodoljublje srpskog naroda.

Istakao je da je Vučić jasno podržao srpski narod koji brani svoje pravo na goli opstanak, i da će uvek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.

Srbi na KiM nemaju drugog predsednika do Vučića i druge države do Srbije, a njihova sutrašnja poruka Kurtiju i Svečlji biće dostojanstvena i ponosna, poručio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari