Petković: Dijalog je jedini način da se dođe do kompromisa o Kosovu 1Foto. Beta/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Uprkos teškoj situaciji na terenu, Beograd ostaje čvrsto opredeljen da sačuva mir u pokrajini i u regionu, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i dodao da je dijalog jedini način da se pronađe kompromisno rešenje za sve probleme na relaciji Beograd-Priština.

Petković je razgovarao sa specijalnim poverenikom Ministarstva za evropske i međunarodne poslove Austrije za Zapadni Balkan Johanesom Ajgnerom o ugroženoj bezbednosti i političkim problemima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Petković je posebno govorio o fizičkim napadima na Srbe, podsećajući na nedavne napade na srpske dečake u Štrpcu i Klokotu, napad na dečaka u Suvom Dolu, sve do pucnja na Bistričkom mostu.

Beograd je ispunio sve do sada preuzete obaveze proistekle iz dijaloga, a da s druge strane Priština gotovo 10 godina odbija da počne proces formiranja Zajednice srpskih opština, ukazao je on, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da je normalizacija odnosa u interesu ne samo građana na Kosovu i Metohiji, već i u interesu mira i stabilnosti celog regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari