Petković: Kurti lažno optužuje Beograd da stoji iza pretnji Diku Martiju 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Ne prođe dan da kosovski premijer Aljbin Kurti ne iskaže svoju opsesiju Srbijom i lažnim optužbama nastoji da destabilizuje prilike na terenu, pripisujući Beogradu svoje militantne snove i ideje, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Zvanični Beograd nikome ne preti, već unapređuje svoje odbrambene vojne kapacitete kao garant mira i stabilnosti na području Zapadnog Balkana, naveo je Petković u pisanoj izjavi.

On je istakao da to ne razume Kurti, koji bi svaku situaciju da iskoristi za napad na Beograd i isprovocira incidente na terenu, umesto da se okrene dijalogu kao jedinom svrsishodnom mehanizmu za normalizaciju odnosa.

O tome svedoči i povećani broj incidenata prema Srbima na Kosovu u Metohiji i svetinjama SPC, a mir na prostoru pokrajine odoleva samo zahvaljujući staloženom i odgovornom odnosu predsednika Aleksandra Vučića, srpskog naroda i njegovih političkih predstavnika koji ne nasedaju na Kurtijeve provokacije, kazao je Petković.

Prema njegovim rečima, Kurti sada pokušava da lažno optuži Beograd da stoji iza pretnji Diku Martiju, kao što nas je lažno optuživao da smo sami lomili svoja groblja ili ispisivali grafite UČK na srpskim kućama.

Tragovi ovih zlodela vode direktno do Prištine i nikakva Kurtijeva petparačka propaganda na račun zvaničnog Beograda i srpskog naroda to ne može da promeni, poručio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari