Petković: Kurtiju dijalog nije prioritet, ali zato jeste eskalacija i svakodnevni napadi na Srbe 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Vršilac dužnosti direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je večeras da kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju dijalog nije prioritet, „ali zato jeste eskalacija i svakodnevni napadi na Srbe, koji se nalaze na vrhu njegove agende“, saopšteno je iz tog tela Vlade Srbije.

Svakodnevnim potezima koje vuče i stvaranjem nepodnošljivih uslova za život Srba pokazuje čitavom svetu da ga ne zanima normalizacija odnosa, da ne mari za mir i suživot na prostoru pokrajine, već na sve načine pokušava da Srbe protera sa vekovnih ognjišta. Kada nema ekonomskih rezultata kojima bi se pohvalio, od Srba pravi dežurne mete svoje autošovinističke politike, kao najvredniji učenik Adema Demaćija, konstatovao je Petković u pisanoj izjavi.

On je poručio da će, uprkos neodgovornim političarima iz Prištine koji se nalaze s druge strane pregovaračkog stola, Beograd ostati opredeljen za konstruktivan dijalog u cilju iznalaženja održivih rešenja koja treba da olakšaju život na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari