Petković: Laži Kosovske policije ni pas maslom ne bi pojeo 1foto FoNet Milica Vučković

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković oštro je reagovao na poslednje događaje vezane za rad Kosovske policije i saopštenja te institucije ocenjujući da “te laži ni pas sa malsom ne bi pojeo”.

“Laži tzv. Kosovske policije ni pas sa maslom ne bi pojeo! Kažu da se suzavac slučajno aktivirao, a maltretiranje i privođenje dece u prisustvu dugih cevi nazivaju „demokratskom procedurom“! Suzavcem na srpsku decu jer su pevala srpske pesme – to je pravo lice Kurtijevog terora!”, naveo je Petković na platformi “X”.

Petković je dodao da se tu “ne završava obračun Kurtija sa srpskom decom”.

Citirajući Kosovo onlajn vezano za upad Kosovske policije u dve srpske škole u Leposaviću, Petković je u poruci na tvitu koja je prosleđena i specijalnom posredniku u dijalogu EU Miroslavu Lajčaku naglasio da Kosovska policija nema šta da traži u srpskim institucijama koje su osnov fomiranja ZSO.

“Bez ikakvog naloga i objašnjenja, juče je KP upala u dve srpske škole u Leposaviću i nedozvolјeno fotografisala školske prostorije. U srpskim institucijama koje su osnov formiranja ZSO, KP nema šta da traži!!!”, naveo je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari