Petković o stavu NS da vlast predaje nadležnosti na Kosovo: Koliko metara drva se kupuje za tompus 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Oni koji su najzaslužniji za predaju srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, nemaju trunku moralnog prava da govore o životu našeg naroda u pokrajini i napadaju Srpsku listu po uzoru na Aljbina Kurtija, tvrdi u pisanoj izjavi Petar Petković u kojoj se lično obraća Miroslavu Aleksiću i Vuku Jeremiću, potpredsedniku i predsedniku Narodne stranke.

Petković, u svojstvu direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ali i člana Predsedništva vladajuće Srpske napredne stranke, u pisanoj izjavi postavlja i pitanje:

„Neka odgovori Aleksić koliko metara drva se moglo kupiti za jedan tompus Vuka Jeremića? Danas država Srbija pomaže naš narod u pokrajini više nego za poslednjih 40 godina“.

U izjavi se između ostalog,  kaže i da „nema sumnje da bi Jeremić i Aleksić voleli da su Srbi na KiM obezglavljeni i razjedinjeni, jer bi to odgovaralo Kurtiju“.

„Na Aleksićevu žalost, a sreću srpskog naroda na KiM, Srbi na Kosovu i Metohiji imaju svoju državu Srbiju, predsednika Aleksandra Vučića i Srpsku listu koji se za njih bore danonoćno“, tvrdi Petković u izjavi, kojom reaguje na ocenu Narodne stranke, da je aktuelna medijska priča o podizanju borbene gotovosti, predstava kako bi se skrenula pažnja sa toga što Vučićeva vlast predaje nadležnosti vladi u Prištini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari