Petković: Priština pokušalacelom srpskom narodu da stavi flaster na usta 1Foto: Instagram/petarpetkovic.kim

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas za RTS da je u utorak „crnim slovima zapisana takozvana vladavina prava na prostoru Kosova i Metohije u albanskim sredinama, jer je Priština pokušala, ne samo Ivanu Todosijeviću, nego i celom srpskom narodu da stavi flaster na usta“.

Apelacioni sud u Prištini potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Prištini kojom je predsednik opštine Zvečan i poslanik Srpske liste Ivan Todosijević osuđen na dve godine zatvora zbog izjava o Račku.

Petković je naveo da je reč o sramnoj, neprihvatljivoj i političkoj presudi Prištine kojom se nastoji da se Srbima zabrani pravo na mišljenje, slobodu govora i iznošenje istine.

Ukazuje da je Todosijević rekao samo ono što danas oseća i zna svaki Srbin, ali i svako onaj kome su istina i pravda na prvom mestu i podseća da je stav o Račku jasno i glasno je potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Ono što se desilo u ovoj presudi je apsolutno neprihvatljivo, presuđuje se čoveku da ide u zatvor na dve godine samo zato što je govorio istinu“, zaključio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari