Petković sa predstavnicima Kvinte o situaciji na Kosovu i poslednjoj rundi dijaloga u Briselu 1Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas je ambasadore i predstavnike zemalja Kvinte u Beogradu – SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na Kosovu, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

Petković je informisao sagovornike o sastanku koji je 25. marta na nivou glavnih pregovarača održan u Briselu, a na kome Priština „nije pokazala ni minimum spremnosti da se pronađe kompromisno rešenje povodom jednostrane i nasilne odluke o ukidanju dinara i dinarskog platnog prometa na Kosovu i Metohiji, za razliku od Beograda koji je došao sa konkretnim i održivim predlozima“.

On je dodao da Priština i kosovski premijer Aljbin Kurti čine sve da se Srbi proteraju sa Kosova, ukazavši na brojne prepreke i nemoguće uslove, što se naročito vidi na primeru novih procedura, kada je reč o predstojećem referendumu za opoziv „lažnih gradonačelnika“ u četiri srpske opštine na severu Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari