Petković: Trojica Srba u blizini Brnjaka pretučeni bez razloga 1Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelrije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas je saopštio da su pripadnici kosovskih specijalnih jedinica, „bez ikakvog povoda i razloga“ pretukli trojicu Srba u blizini administrativnog prelaza Brnjak i zamolio Srbe da, uprkos tome, ostanu mirni i ne nasedaju na pravokacije.

Petković je u saopštenju naveo da Zoran Tomović, Jovan Takov i Dragiša Vlašković nikoga nisu provocirali, već su, kako je istakao, “ postali mete samo zato što su Srbi“, prenela je Kancelarija.

„Beograd od početka izbijanja krize poziva na uzdržanost i mir, a Srbi sa severa Kosova i Metohije, koji samo brane pravo na slobodu, ni jednog trenutka nisu dali nikakav povod za ovakvu primenu sile“, rekao je on.

Petković je dodao da je „za današnji stravičan incident direktno odgovoran (kosovski premijer) Aljbin Kurti“

Dodao je da je „sada više nego jasno da njega ne zanima nikakav dijalog, ni rešenje krize (sa registarskim tablicama)“ već ga, kako je ukazao, „zanima da na silu pokušava da osvoji sever Kosova i Metohije“.

„Zbog toga molim Srbe da ostanu pribrani i mirni, da ne nasedaju niti odgovaraju na provokacije kojih će sigurno biti“, naveo je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari