Petrit Seljimi na Tviteru o "glasinama iz Brisela": Neće biti potpisivanja sporazuma u Ohridu 1Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Kosova

Bivši šef kosovske diplomatije Petrit Seljimi podelio je na Tviteru neke od “glasina“ za koje kaže da dolaze iz Brisela u vezi sa evropskim predlogom za Kosovo i Srbiju i njegovim potpisivanjem, pišu prištinski mediji.

Prema onome što je Seljimi napisao, strane cće dati svoje primedbe o aneksu evropskog predloga, koji uključuje plan implementacije, ali će to na kraju biti verzija koju je odredila Evropska unija.

“Poslednje reči iz Brisela: Obe strane imaju svoje primedbe, ali ishod cće na kraju biti „uzmi ili ostavi“, za Kosovo i Srbiju“, napisao je bivši visoki zvaničnik.

Seljimi, pozivajući se na „glasine“ iz Brisela, piše da 18. marta u Ohridu neće doći do potpisivanja sporazuma. Ceremonija će se verovatno održati u jednoj od evropskih prestonica – u Briselu ili Parizu.

„U Ohridu necće biti potpisivanja, ali postoji mogucćnost za veliku ceremoniju u Parizu ili Briselu. Državni sekretar (SAD Entoni Blinken) i ključni lideri EU mogu biti prisutni. Veoma oprezan optimizam u EU“, napisao je Seljimi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari