Advokat Petronijević: Izručenje Radoičića usled Rezolucije EP nerealno 1foto A.K./ATAImages

Advokat Goran Petronijević izjavio je za Kosovo online je da su mnogi zahtevi Prištine neralni, uključujući i zahtev za izručenjem Milana Radoičića i dodao da je Kosovo ustavno-pravno i međunarodno-pravno sastavni deo Srbije, te da sa te strane „bilo kakvo izručenje ne dolazi u obzir“.

Govoreći o Rezoluciji koju je usvojio Evropski parlament, Petronijević za Kosovo onlajn kaže da taj dokument deluje „uravnoteženo“.

„Rezolucija deluje uravnoteženo posle duže vremena. Priština nije navikla na uravnoteženost, ona je ogrezla u svojoj razmaženosti žrtve i očekuju da sve što se dogodi i kaže budu izrazito antisrpski. U ovoj situaciji to se nije dogodilo i naravno da Priština očigledno negoduje. Međutim mnogi njihovi zahtevi su nerealni između ostalog i zahtev za izručenjem Radoičića. Mi znamo kakav je status samoproglašenog Kosova, da je to ustavnopravno i međunarodnopravno sastavni deo Srbije i dalje, jer to nije međunarodno priznata država. Bilo kakvo izručenje u tom pravcu ne dolazi u obzir“, rekao je Petronijević za Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari