Petrović (SRCE): Zašto naprednjaci zakazuju skupštinski Odbor po hitnom postupku? 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Član Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Slobodan Petrović iz poslaničke grupe Srbija centar izjavio je danas FoNetu da ga više od toga što je sednica zakazana po hitnom postupku za ponedeljak uveče, brine što je predsednica tog tela Jelena Žarić Kovačević izjavila da to nije prvi, a neće biti ni poslednji put.

Petrović je rekao da član 72 Poslovnika Skupštine kaže da sednica mora biti zakazana najmanje tri dana pre održavanja, ali da može i kraće, ali se ne precizira koliko, pri čemu je predsednik Odbora dužan da na sednici obrazloži takav postupak.

„Predsednica je pokušala da obrazloži, ali odgovor nije bio adekvatan i utemeljen, nego pro forme. Mi članovi Odbora iz opozicije pitali smo u čemu je hitnost, ali ona se pozvala na član 167, bez argumentovanog obrazloženja“, objasnio je Petrović, precizirajući da je poziv za sednicu stigao u 12 časova, a materijali tek u 14 sati.

Na dnevnom redu sednice, koja je trajala dvadesetak minuta, bilo je autentično tumačenje člana Zakona o ratifikaciji protokola o finansijskoj i tehničkoj saradnji vlada Srbije i Španije u oblasti infrastruktrunih projekata, a Petrović je zapitao zašto se na usvajanje čeka godinama, pa se onda mora donositi naprečac, kršeći Poslovnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari