Pitomci Policijske akademije među napadačima na aktivistu Lokalnog fronta u Kraljevu? 1Printskrin Nova.rs

Vladan Slavković iz Lokalnog fronta u Kraljevu rekao je za N1 da su napadači na aktivistu Predraga Voštinića usnimljeni, da je sve zabeleženo i da je u dva automobila bilo sedam osoba, među kojima i pitomci Policijske akademije.

„Ne kažem da je postojao povod, ali je postojala namera“, rekao je Slavković povodom napada na Voštinića u nedelju uveče.

Voštinić vodi opoziciju u Kraljevu, podseća Slavković i dodaje da ne tvrdi da je to povod, ali je „previše slučajnosti“.

Prema njegovim rečima, Voštinić je vozio bicikl između dva kružna toka, kada su ga, prvo izgurali na bankinu sa namerom da ga provociraju, potom su ta dva automobila produžili na kružni tok, napravili pun krug i vratili se sa namerom da nešto urade.

„Krenuo je da izbegne susret, do parkinga Tempa gde postoje kamere, ali su ga sustigli i udarili“, ispričao je Slavković.

Naveo je da je među sedam osoba, koliko ih je bilo u automobilima, bilo i onih sa službenim legitimacijama i da su prema njihovim saznanjima to pitomci Policijske akademije.

„Njega je to što je poznat spasilo“, rekao je on navodeći da je Lokalni front snažno reagovao, ističući da su policija i tužilac morali da urade svoj poslao.

Rekao je da njima nije određeno zadržavanje za teško delo iz oblasti saobraćaja, iako je, kako ističe, postojala namera da se to delo učini.

„U ovom slučaju želimo da se sankconišu oni koji su učestvovali. Živimo u društvu u kojem je nasilje svakodnevica, obest i bes. Između kriminalaca i policajaca stavljen je znak jednakosti“, ističe Slavković.

Predrag Voštinić je, kako dodaje, za sada dobro i opravlja se.

Podsetio je da su mu konstatovane prelom šake desne ruke, da mu je ugruvano rame i hematom na glavi.

„Povrede su bile ozbiljne sinoć“, istakao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari