Policija: Vozač automobila koji se sinoć zaleteo u Predraga Voštinića, polomio mu ruku i naneo druge teže povrede - bio je pijan 1Foto FoNet Milica Vučković

Vozač škode koji je u nedelju uveče udario Predraga Voštinića, aktivistu Lokalnog fronta iz Kraljeva, autom je upravljao pod dejstvom alkohola, potvrdili su iz kraljevačke policije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti saobraćajne nezgode koja se dogodila sinoć, oko 19.30 časova, u Adranima kod Kraljeva, a u kojoj je povređen četrdesetosmogodišnji biciklista.

„Policija je alkotestiranjem utvrdila da je dvadesetčetvorogodišnji muškarac iz Novog Sada, koji je u trenutku nezgode upravljao „škodom“, bio pod dejstvom alkohola, a po nalogu tužioca naložena je dodatna analiza“, kažu iz policije.

Uviđaj je izvršio osnovni javni tužilac u Kraljevu u prisustvu pripadnika saobraćajne policije.

Podsetimo, Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta povređen je nedelju uveče u Kraljevu, kada ga je sa bicikla oborio vozač automobila s novosadskim tablicama. Kako je rečeno za N1, Voštinić je zadobio povrede ruke i glave i nalazi se u bolnici.

Policija: Vozač automobila koji se sinoć zaleteo u Predraga Voštinića, polomio mu ruku i naneo druge teže povrede - bio je pijan 2
Printskrin N1

Prema rečima Vladana Slavkovića iz Lokalnog fronta, Voštinića je sa puta, preko bankine pokušao da izgura vozač automobila „škoda“, na izlazu iz Kraljeva ka Mrčajevcima. „Onda su se okrenuli na kružnom toku kod Tempa i krenuli ponovo ka njemu“, kazao je Slavković.

Dodao je i da su napadače slikali i da ih je policija privela.

„Usporili su kad su naišli pored njega i počeli da mu dobacuju. On ih je ignorisao. Onda su pokušali da ga izguraju, ali nisu uspeli. Zatim su se okrenuli na kružnom toku, a bila su dva auta. Peđa je pokušao da pobegne na drugu stranu i ode ka Tempu, ali su ga stigli i udarili u biciklu“, priča Voštinićev kolega iz Lokalnog fronta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari