Zajedno: Onaj ko je pokušao da ubije Peđu nije to učinio samo da bi ga sprečio u daljoj borbi za Srbiju bez nasilja 1Foto FoNet Milica Vučković

Napad na političkog aktivistu Lokalnog fronta Predraga Voštinića ;nova je manifestacija politike terora režima Aleksandra Vučića, saopšteno je danas iz stranke Zajedno.

„Onaj ko je pokušao da ubije Peđu nije to učinio samo da bi ga ućutkao i sprečio u daljoj borbi za Srbiju bez nasilja, već je demonstrirao nameru vladajuće elite da zastraši i povredi svakog ko nije građanin pokorni. Organizovani napad sa dva vozila ne može biti ništa drugo do pokušaj ubistva“, ocenjuje se u saopštenju.

Tehnički organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“ su naveli da „inspiratoru svog nasilja i kreatoru mržnje u našoj zemlji“ poručuju da će napad na bilo koga od slobodoumnih građana, učvrstiti „borbu za normalan i civilizovan život“.

„Povrede će, nadamo se brzo, zaceliti, kosti će srasti, a vaše će nasilje probuditi novu snagu u beskompromisnim borcima za slobodu. Istorija poznaje režime koji vladaju strahom i mržnjom. Istorija nas uči da se takvi režimi ruše pred snagom solidarnih građana. Organizatori protesta ‘Srbija protiv nasilja’ poručuju Aleksandru Vučiću i njegovim nasilnicima da ovaj sraman i kukavički čin neće proći nekažnjeno“, zaključuje se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari