Stranka Zajedno smatra da je Vučić odgovoran za napade na poslanika Đorđa Miketića 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/)

Stranka Zajedno saopštila je da predsednika Srbije Aleksandra Vučića smatra direktno odgovornim za pretnje i napade kojima je izložen njihov član Đorđe Miketić nakon što je Vučić svojim izjavama na televiziji Pink praktično najavio da će Miketić biti tema neke afere.

„Ovo samo pokazuje koliko je sam vrh vlasti sklon nasilju i ne preza ni od čega kako bi zastrašivao svoje političke neistomišljenike. Miketić nije pod napadima zato što je uradio bilo šta nezakonito nego zato što je kandidat za beogradskog odbornika na listi Srbija protiv nasilja“, naveli su u saopštenju.

Iz „Zajedno“ su pozvali sve političke aktere i medije da se uzdrže od ovakve vrste obračuna sa neistomišljenicima i dodali da svi imaju pravo na privatnost koja mora biti zaštićena.

Narodni poslanik Đorđe Miketić objavio je da je sa nepoznatog broja dobio fotografiju u vidu ucene, što je deo hajke koja je pokrenuta protiv njega i u kojoj, kako kaže, učestvuje i predsednik Srbije.

„Podneću krivičnu prijavu protiv NN lica, a za svedoka ću pozvati Aleksandra Vučića koji je sinoć na TV najavio da kreće hajka na mene. Ovo je dokaz da BIA ne štiti državu već radi za Aleksandra Vučića i SNS režim, targetirajući opoziciju i građane“, naveo je Miketić na mreži X (Tviter).

On je objavio i snimak ekrana na kojem se vidi poruka koja mu je upućena uz privatnu fotografiju iz kreveta.

Vučić je inače u nedelju uveče na Pinku Miketića više pita nazvao „ljudskom sramotom“ i insisnuirao da o njemu „zna nešto o ćemu ne sme da govori“, ali da Miketić „zna šta on zna“ i da mu je bolje da ćuti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari