Plan protesta Srbija protiv nasilja za petak i subotu: Blokada auto-puteva, pruga i šetnja do zgrade televizije Pink (MAPA) 1Foto: Beta/EMIL VAS

Deveti po redu protest Srbija protiv nasilja u Beogradu biće održan 1. jula, a u petak će biti organizovane blokade autoputa, objavili su predstavnici parlamentarne opozicije.

Kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović izjavio je da će u petak biti organizovana blokada autoputa E75.

U petak biće posebna blokada autoputa E 75 u Beogradu na tri tačke i u Novom Sadu na jednoj tački, „tako što ćemo imati jednu usporenu vožnju od naplatne rampe Šimanovci i naplatne rampe u Bubanj potoku u drugom smeru“, koje će se susresti kod Sava centra, rekao je Zelenović.

„Protestne vožnje kreću u 16 časova ispred naplatnih rampi, doći ćemo do 17, 17.30 ispred Sava centra i tu ćemo ostati do 20 časova“, rekao je Zelenović.

Plan protesta Srbija protiv nasilja za petak i subotu: Blokada auto-puteva, pruga i šetnja do zgrade televizije Pink (MAPA) 2
Foto: Screenshot Google Maps

U subotu će biti organizovana blokada dve pruge – kod Smederava i kod Niša, dodao je on.

Kazao je da se protesti protiv nasilja organizuju ove nedelje u 29. gradova – Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Šapcu, Leskovcu, Zrenjaninu, Pirotu, Subotici, Vranju, Smederevu, Kraljevu, Kuršumliji, Prokuplju, Jagodini, Žagubici, Čačku, Vršcu, Rumi, Lučanima, Zaječaru, Vrbasu, Majdanpeku, Raški, Somboru, Valjevu, Užicu, Gornjem Milanovcu i Loznici.

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je da će protest Srbija protiv nasilja u subotu početi u 18 časova ispred zgrade Skupštine Srbije, i posle kraćeg obraćanja ići do TV Pink.

„Umesto da zaustave onu trovačnicu od ‘Zadruge’ i rijalitija i svih njihovih informativnih pograma oni najavljuju novi rijaliti koji će se zvati ‘Zadruga elita’“, rekao je Jovanović.

Pozvao je građane da odu na Pink u subotu da pokažu šta misle „o toj ružičastoj eliti“.

Za sad nema liste govornika.

Jovanović je rekao da će trasa protesta biti Skupština Srbije – Kneza Miloša – Mostar – Kneza Aleksandra Karađorđevića, do TV Pink.

„Očekujemo provokacije, očekujemo da se ispred Pinka pojavi neko ko ima nameru da protest ruši“, upozorio je Jovanović i istakao da će građani šetati mirno i da ne dolaze da „ruše Pink“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari