Pobednici i gubitnici rata na Južnom Kavkazu

Ostavite komentar


  1. Bravo za tekst. Sve ste realno opisali i vi ste dokaz da novinarstvo u Srbiji jos nije umrlo. Skoro deceniju zivim u RF i mogu reci da narod u Srbiji ima pogresnu sliku i laznu nadu u vidu Rusije i nekakve pomoci. Njima je vazniji bilo koji diktator u svetu od bilo kojeg naroda.

  2. Predsednik jermenske vlade me podseća na Miloševića, tačnije kao i Sloba žrtvovao je svoj narod i teritoriju zarad opstanka na vlasti. Od početka je bilo jasno da će Azeri pobediti, jer imaju mnogo bolje opremnjenu vojsku, a dronovima su uništili jermensku artiljeriju. Nikola Pašijan na vlast došao nakon revolucije, uz pomoć Soroša, zbog čega mu je drugi soroševac Makron nudio verbalnu podršku, a ne zato što je zabrinut za jermenski narod. Takođe zbog toga nije imao sipmatije iz Moskve, ali stoji činjenica da je jermenski premijer odbio poziv iz Moskve da nedelju dana ranije potpiše mirovni sporazum, iako je bilo jasno da gube na svim frontovima. Pogotovo što su upravo u tom periodu Azeri opsedali i osvojili Suši, drugi po veličini grad u Nagorno Karabahu. Na kraju kad se svedu računi Jermeni su trajno izgubili preko 2/3 teritorije Nagorno Karabaha, Alijev zasluženo slavi pobedu sa svojim prijateljem Erodganom, koji teško da može imati bolji rejting u Azerbejdžanu, a Rusija je dugoročno ostvarila cilj, a to je vojno prisustvo u južnom Kakvazu, blizu granice sa Turskom. Mada Rusija već ima vojnu bazu u Jermeniji, koja je članica OKBD-a, ali sada ima i na zvaničnoj teritoriji Azerbejdžana. Moskva će zadržati uticaj kod Jerevana i Bakua, jer je bila mirotvorac, što zapadni mediji neće prihvatiti, jer je ta uloga rezervisana isključivo za njih. Bez obzira što je uspeo da opstane na vlasti, nakon što je obavio masovna hapšenja, Nikola Pašijan će doživeti sudbinu Miloševića i u istoriji ostati upamćen kao diktator, koji je uništio zemlju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.