Počela druga sednica Skupštine Srbije: Na dnevnom redu više sporazuma 1Printskrin RTS

Poslanici Skupštine Srbije počeli su drugu sednicu redovnog prolećnog zasedanja, nakon što su sinoć ponovo izabrali novog starog ombudsmana Zorana Pašalića, izglasali više kadrovskih rešenja, dok je samo jedan kandidat za člana Visokog saveta sudstva, Aleksandar Popović, dobio dve trećine glasova. Na današnjem dnevnom redu zasedanja je 27 tačaka.

Vladimir Orlić, predsednik parlamenta, najavio je pre nekoliko dana da će i opozicija moći da predlaže dopunu dnevnog reda. Posebna komisija izabraće četiri člana VST i tri člana VSS u zakonskom roku.

Poslanici će tako raspravljati o predlogu zakona o elektronskim komunikacijama, predlogu zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom, predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o korišćenju obnovljivih izvora energije, predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj…

Takođe, na dnevnom redu su i sporazumi Srbije i Nemačke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja i nauke, zatim Sporazum o slobodi kretanja sa ličnim kartama na Zapadnom Balkanu, sporazum između Srbije i Mađarske o graničnoj kontroli u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju, i brojni drugi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari