Počelo potpisivanje ugovora sa Srbima koji su napustili institucije na KiM 1foto: Kancelarija za KiM

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije počelo je potpisivanje ugovora između države Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Srba koji su napustili prištinske institucije, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, na taj način ispunjava se obećanje koje je našem narodu na KiM, koji je izašao iz institucija, dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić da će se država pobrinuti za svakoga od njih i da niko neće ostati bez podrške države.

Ovim ugovorima, dodaje se, Srbi koji su napustili institucije imaće regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, penziono, zdravstvno osiguranje itd.

„Isplata ovih primanja krenuće redovno i građani će novac na računima imati već u decembru“, navodi se u saopštenju. Dakle, sva primanja koja su dobijali u prištinskom sistemu, imaće sada od svoje države Srbije. Na ovaj način, država je poslala jasnu poruku da će naš narod koji predstavlja bedem ostanka i opstanka na Kosovu i Metohiji biti zaštićen i zbrinut i da ima svoju državu uz sebe“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari