Počeo sastanak Vučića i predstavnika Srpske liste 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

U Beogradu je počeo sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa političkim poredstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. Jedna od glavnih tema je održavanje izbora ne severu Kosova zakazanih za 23. april.

Sastanku u „Palati Srbija“ prisustvuju direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik SL Igor Simić i ostali predstavnici te stranke Ivan Todosijević, Milan Radoičić, gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić.

Sastanak je počeo nešto posle 13 sati. Posle sastanaka najavljena je konferencija za medije.

Srpska lista nije se prijavila za učesšće na izborima u četiri opštine na severu Kosova.

Vučić je sinoć gostujući na RTS na pitanje gde će biti KiM nakon rata u svetu, on je odgovorio da misli da će KiM biti u Srbiji i da ćemo mnogo da propatimo, dodajući da su danas hapšeni određeni ljudi na Kosovo i Metohiji.

Kako je rekao oni sve rade samo da ne realizuju Zajednicu srpskih opština i naveo ko je sve uhapšen u prethodnom periodu i koliko je kuća obijeno, dodajućo da ni jedan strani ambasador nije to osudio.

Na izborima 24. aprila Srbi neće izaći na izbore i tada će Kurti da vlada sa 2 odsto., izjavio je Vučić.

On je rekao da želi da sačuva mir i da to nije lako, i da nije lako ni Srbima na Kosovu i Metohiji.

Govoreći o francusko-nemačkom planu vučić je rekao da su nas do njega doveli, ali da smo do njega došli i mnogo ranije. Nemci su to komentarisali da je priznanje i Amerikanci, a sada vidim da su od toga odustali. On je dodao da će se iz tog plana primenjivati deo a deo neće dodajući da je to svima rekao direktno u oči.

On je dodao da moraju da ispune realizaciju Zajednicu srpskih opština i da ne veruje da će to oni učiniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari