Podela Kosova je Vučićeva strategija

Sagovornici Danasa o izjavi predsednika Srbije da je o podeli i razmeni teritorija sa Kosovom čuo iz medija

Ostavite komentar


  1. Vuciceva strategija je ZAMAJAVANJE I ODLAGANJE BILO KAKVOG RESENJA. Zakljucenjem Briselskog sporazuma dobio je podrsku Zapada, dosle su investicije i pomoc, kao i jednako vazno zmurenje na gusenje demokratije u Srbiji, Na domacem planu je zloupotrebom javnih resursa i medija omasovio stranku na 700.000 clanova, a obesmislio je znacaj institucija koje rade kako im se kaze. Sto se njega i njegovih sledbenika tice, zamajavanje oko KiM moze da traje do beskonacnosti!

    1. Dzaba svi pricaju , tamo je sve ostvareno nelegalno, sa ucenama i uz kriminalne radnje , tacno se zna ko je nelegalno ostvarivao sve, ko s ebavio ucenama a ko kriminalnom politikom i ratovanjem .Nema njima drzave dok je Srbija ne prizna , Srbija nema izdajnicko rukovodstvo a nema ni glupo rukovodstvo niti ce ikada imati tako da nema nista od lazne drzave . Od EU treba zazirati , otvoriti cetvoro ociju kada je ona u pitanju , jer je po pitanju priznavanja od strane Srbije veoma uporna , makar do sada bila i to na najprefriganiji ucenjivacki nacin. Mozda se u Srbiji pojavi neko ko je agresivniji prema laznoj drzavi , zato ne treba cekati dugo, ne sme se dozvoliti da se lazna drzava dobro naoruza niti se sme dozvoliti da joj neko pritekne u pomoc u slucaju agresivnije „politike “ zarad celine Srbije u svojim granicama .

      1. Voleo bih da ste u pravu. Voleo bih da Srbija nema izdajničko rukovodstvo koje će se de jure, glasno ili prećutno, odreći KiM (de fakto KiM nije deo Republike Srbije). Prećutno odricanje bilo bi npr. ne blokiranje prijema “Kosove“ u UN kao punopravne članice, ili (tajni) zahtev režima upućen onim članicama Saveta bezbednosti koje su za to voljne, da ipak ne blokiraju prijem “Kosove“ u UN.
        Međutim, razbijanje SRS od strane T. Nikolića i Vučića, promena njihove dotadašnje politike i retorike za 180 stepeni, odlazak Vučića kod Klintonovih, uzimanje Blera za savetnika, javno divljenje Merkelovoj, do neukusa, isticanje Veberove protestantske etike , ne ulivaju nadu.

  2. Kosovo nece biti podeljeno bez nacionalnog Referenduma na kome to nikada nece proci.
    Druga stvar je Nemacka. Nemci su vrlo svesni da je ovo ‘usputna stanica’ ujedinjenju Srpske i Srbije. Nasi mediji i Amerikanci uporno govore ‘deoba Kosova’, … ono sto odlicno obavesteni Nemci cuju je: ‘deoba Bosne’!
    Posvetite malo paznje Dejtonskom Sporazumu i cinjenici da je organizacija bosanske drzave i njen ustav baziran na idejama onog SFRJ iz 1974. „Pod odgovarajucim uslovima federalne jedinice imaju pravo na otcepljenje“!
    Uzgred, Grenell je upravo dao ostavku na mesto AmerickogmAmbasadora u Nemackoj“. Komce sadamda deli Kosovo sa vucicem, 5 mecesi pre nego sto amerikanci dovedu u Belu Kucu coveka po cijem je (pokojnom) sinu imenovan put na Kosovu?!
    Ovakvi clanci su prava tuga, ….

    1. Druze, ti si se bas nalupetao. Bosna je organizovana na “ Dejtonskom Sporazumu i cinjenici da je organizacija bosanske drzave i njen ustav baziran na idejama onog SFRJ iz 1974. Pod odgovarajucim uslovima federalne jedinice imaju pravo na otcepljenje“? Federalne jedinice nisu imale pravo otcepljenja po ustavu iz 1974, nego je isti definisao slobodnu volju naroda udruzenih u YU za eventualnim samoopredeljenjem. Plus, ustav BiH je 3 naroda definisao kao konstitutivna, sto daje pravo veta na svako prekrajanje ustava (a naravno, i secesija je bas to) svakoj od 3 strane. Po tom ustavu Bosanci su mogli 1000 godina se otcepljivati od SFRJ, sve dok sva tri glasa nisu za. U SLO taj slucaj nismo imali, jer se radilo o homogenoj nacionlnoj strukturi na celi teritoriji republike. U HR su sledili srbsko nelegalno prekrajanje srbskog ustava godinu dana pre, preglasavanjem izbacili Srbe iz konstutivnosti, srozasi jim prava na nivo obicne manjine. Danasnji ustav BiH znaci nema veze po tom pitanju sa onim iz 1974. Narodi nemaju pravo za samoopredeljenje. I nemaju prava da se otcepljuju, niti po narodnostnoj, niti po entitetskom principu. OSim, ako se sloxe, naravno. A znamo, da to nije moguce, jer muslimanska strana realno po svojoj filozofiji ustroja polaze pravo na celu BiH.

      1. Da,da a u pitanju Kosova moze se destabilizovati Srbija i rasparcavati.Republika Srpska moze odmah da se odcepi od Bosne,tu zive Srbi a Kosovski problem je krsenje rezolucije,samo drzavne sile danas kroje zakone,ali to vreme ce proci.

        1. Jovane, mukice. Pa zar nije dovoljno 30 godina cekanja, da truli Zapad propadne? Sad cekate sta jos da prodje? Dase moze Srbska otcepiti od BiH? Jao jao, prodje vam zivot u cekanju…

          1. @Slovenac

            A tebi prodje zivot u „pametovanju“ po srpskim sajtovima. Sigurno nece niko tebe pitati ni za Srbiju, ni za BiH ni za Kosovo.

      2. @Slovenac

        Ako su narodi imali pravo na slobodnu volju i samoopredeljenje a ne republike kako si napisao na pocetku tvog komentara, onda su Srbi iz Hrvatske i Srbi iz BiH imali svo pravo da se samoopredele i da se zajedno sa Srbima iz Srbije otcepe od Jugoslavije i stvore svoju drzavu. Medjutim, Badinterova komisija je odlucila da su republike te koje imaju pravo na samoopredeljenje i da samo republicke granice mogu postati medjudrzavne. Da je tako ostalo, onda bi BiH ostala jedinstvena bez prava ikoga na otcepljenje. Medjutim, uvodi se novi princip sa otcepljenjem Kosova, vise ne vaze ni odluke Badinterove komisije, ne vazi vise ni R1244, ne vazi vise ni Zavrsni akt iz Helsinkija, nego albanska nacionalna manjina otcepljuje deo suverene drzave i samoproglasava „drzavu“ bez da su se Srbi sa tim slozili. E ako je to moguce, onda je moguce i da se Srbi iz BiH otcepe od BiH. I na osnovu cega to muslimani polazu pravo na celu BiH? Zato sto su postali vecina nakon ustaskih zlocina ili zato sto su za vreme turske okupacije presli na veru okupatora? Malcice vec pocinje da smara da vecito za Srbe vaze neka posebna pravila.

    2. A zašto je upravo izmenjen zakon o referendumu koji više ne traži 50% + 1 od ukupnog broja glasača na biračkom spisku već 50% + 1 od izašlih glasača, pa sada vidimo, armija glasača naprednjaka i ovih bojkotaša koji to upravo čine tj. bojkotuju sledeće izbore samo da bi onemogućili legitimnost izbora i skupštine i vlade koja će izglasati referendum i verivikovati dogovor između Srbije i R. Kosovo.
      Zašto Vučić sada pominje rezoluciju 1244 zato što zna da mu je to važan i neosporan adut u rukama. Dobro, ako nećete podelu (razgraničenje) onda ćemo se držati rezolucije 1244 i sprovesti vojno redarstvenu reintegraciju okupiranih teritorija i zahtevati pomoć Ruske Federacije i Kine (kao što je Sirija pozvala Ruse i Libija Turke) da nam vojno pomognu ali i da odbrane svoje mnogobrojna investicije. Ne zaboravite da sa aerodroma Lađevci, helikopteri i transportni avioni mogu izvršiti desant za 30-tak minuta a sa niškog aerodruma za 15-tak minuta
      MIG – 29 mogu bombardovati Bondstil i aerodrom koji nosi ime po poznatom teroristi UQK Ademu Jašariju.

        1. @Slovenac @Musliman. A zašto je situacija na KiM različita od situacije u Republici Srpskoj Krajini tj. Hrvatskim krajevima naseljenim Srbima. Objasnite mi vi sveznajući zavirivači u tuđa dvorišta.

          1. Miodraze, kao sto sam i pre rekao,nemojte „na svoj nacin“. Lepo slusajte doktora, sta vam kaze. Znaci ako kaze u 2x dnevno tablete, onda tako i treba. Inace ce sve vise i vise ovakvog pisanja da bude. Primetice i susedi, da niste dobro.

    1. Vučić je veliki kalkulator,briga njega i za Kosovo i za Rusiju,on gleda koliko on može da dobije,pa kad je tako prvo i jedino pitati narod na Kosovu pa nek tako bude.

      1. Moravac… Pa to slušamo već 8 godina, „Evo samo što nije, evo sledećeg meseca, evo sledeće godine… Vučić priznaje KiM“… A zaboravljaš ko je bio na vlasti kad je KiM proglasilo nezavisnost i ništa nije preduzeto, a i šta bi preduzeli kad su uništili vojsku po naredjenju NATO kaplara, a Ponoš preko noći od poručnika, postao general.

  3. Zbog dugogodišnje (da ne kažem vekovne) nebrige srpskog rukovodstva (u svim političkim uređenjima, gotovo bez razlike) prema teritoriji, a još važnije, prema stanovništvu na Kosovu (i Metohiji), došli smo u situaciju da povratka Kosova u srpsko okrilje nema na vidiku (ni u snovima). U tom kontekstu, kao shvatanje svršenog čina, gubitka, podela teritorije po nekakvim etničkim granicama (što je realno nemoguće, jer na jugu Kosova je više Srba nego na severu, bar za sada i do kada) bi bilo moguće, čak prihvatljivo, u smislu konačnog dogovora dva naroda oko bolje i mirne budućnosti na ovim prostorima, generalno. Koliko je to opcija koja odgovara Albancima (pogotovu posle protoka vremena i stalnog smanjenja broja Srba na Kosovu) je drugo pitanje, ali bi u istom kontekstu (mira u budućnosti i potpunog priznanja) možda i bila moguća. Varijanta koju podržava Vučić (iz potpuno nepoštenih pobuda, gledajući samo interes kriminalnih organizacija na severu Kosova, sa kojima neposredno sarađuje) nije podela Kosova već neproporcijalna razmena teritorija. Ovim načinom bi se ugrozila pozicija (politička, ekonomska, nacionalna) juga Srbije. Bilo bi omogućeno lakše širenje Albanaca (Vranje im je iovako na dohvat ruke) a sužen tranzitni koridor ka Makedoniji i Grkoj. Na taj način bi se ubrzalo pražnjenje juga Srbije (koje je već dostiglo drastične razmere) i produžio proces rastakanja zemlje.

  4. Ne znas ko je predvidljivi, da li Snezana Congradin ili sefica Sonja Biserko. Jedan te isti repertoar vec godinama… Dosadno, nebitno…

    1. Što se tiče Kosovca Srba oni će prihvatiti sve za šta se izbori i garantuje Matica, a, što se tiče Kosovara Albanaca oni će prihvatiti sve što im nametne „Baba“ Tramp, kao što su prihvatili sve što im je nametnuo Babo Musolini, Babo Gitler, Babo Tito i Babo Klinton.

  5. Zasto vi malo ne istrazite istoriju dolaska albanskih plemena na teritoriju danasnjeg Draca pod vodstvom Manijaka koji je vodio ratove protiv Vizantije i kako su molili naseg knez Vojislava da ih nakon poraza od Vizantije pusti da ostanu u brdima i placaju zakup.A onda period za vreme turske vlasti,pa Brozove a ne da samo napisete politicki pamflet.Nijedan vas tekst nije napisan ni kad smo mi Srbi 100% bili u pravu.Ovim ne zastupam podelu Kosova,jer ono je nase bez obzira sta ko mislio i uradio.

  6. Stvarno, čovek ostane bez teksta! Ajde da se krene svuda u svetu stvaranje etnički čistih krajeva pojedinih država i da se odmah proglasi kao nova država i prekrajanje granica… Ajte bre, prst na čelo! Šiptari, tj Kosovski albanci, imali su veća prava i priveligeje na Kosovu i Metohiji, nego sami srbi i to nam se vraća kao bumerang zamišljajući da ta teritorija trba da pripadne njima proterujuči sve nealbance, a posebno srbe koje i danas i ubijaju, pale im kuće, otimaju imovinu… Progon i pogrom nad srbima se i dalje radi u svim krajevima bivše Jugoslavije i to javno vrši genocid, a ceo Svet ćuti… Dokle? – do Božijeg suda, a Gospod je svemoćan i pravedan…

    1. Ha ha ha, jel’ ovo neka priprema za novu ‘satiričnu farsu’? Joj Bože mili, kakvih dileja nema u Srbiji. Najveći progon Srba se odvija u Srbiji. Najveće iseljavanje Srba je iz Srbije (popriličan broj sa hrvatskim, mađarskim, rumunskim, bugarskim pasošima) zbog uništavanja svega od strane kriminalaca na vlasti. A što se tiče nekadašnje pokrajine Kosova i Metohije (tako se zvala, ako niste znali, a ne Kosovo), svi su imali ista prava, veća nego u centralnoj Srbiji i bilo gde u SFRJ. Kada kupiš automobil registruješ ga samo jednom (zbog saobraćajne i tablica) i onda voziš dokle hoćeš, kada se useliš u stan platiš struju (vodu i sl.) samo jednom (ako moraš da se prijaviš u elektrodistribuciju, vodovod i sl.), ako to nije uradila firma (opština, institucija) koja ti je dala stan … To pravilo je bilo za sve stanovnike (Albance, Srbe, Muslimane, Rome, Aškalije, Turke …). Pored toga Srbi su još početkom 60. godina počeli da prodaju svoje kuće, dobrovoljno (po višestruko većim cenama od realne), i raseljavaju se po Srbiji (pogledajte strukturu stanovništva u Kraljevu, Kragujevcu, Smederevu, Dobanovcima, Sremčici…).

    2. Zašto niko nije odgovarao zbog raspada SFRJ, neustavne kapitalacije u Kumanovu, raspada
      SRJ – niko!
      Zašto?
      Zato što je sve to bila generalna proba za rešavanje kosmetskog Gordijevog čvora.
      A, znate li kako je Aleksandar Makedonski to uradio – jednostavno ga je presekao!

      1. Tako je. Jedan od najodgovornijih posle Slobe, koji je morao direktno i licno da bude optuzen zavere protiv ustavnog poredka SFRJ, Borisav Jovic, je jos ziv.

  7. Strategija je bila i sve Albance proterati preko prokletiama … ali …

    1. Jeste, bila je ta strategija na CNN- u……svakakvih je tamo strategija bilo…evo pitaj Sonju Biserko..za sto dolara bice i novih strategija.
      Dakle ovo je definitivno nivo informera.

      1. Hladnjače u dunavu kod petrovog sela! CNN? Želite kosivo nazad ali ne želite ljude koji tamo žive!

      2. Vidi ti ovo CNN sad jer su znali urednici CNN gde su prokletije … ne ne to su pricali od Dobrice Cosica Sesela pa i svim vasim politicarima iz devedeseti koji vas vladaju i dan danas a koji jos dan danas vam svadjaju sa susedima malo Hervatska malo BiH malo Cerna Gora malo Kosovo malo Severna Makedonija su vam DEZURNI krivci … BLAGO Sloveniji sto se ne ograznici sa vama najbole su prosli !!!

    2. @U.S of Albania

      Da je to bila strategija onda bi se to i ucinilo i Albanaca na Kosovu ne bi bilo. Kao sto nema vise Srba, Crnogoraca, Makedonaca i Vlaha u Albaniji. Da je to bila strategija ne bi se dozvolilo doseljavanje iz Albanije, guranje pod tepih albanskih zlocina na Kosovu, ne bi se trosile milijarde na albanske skole na Kosovu, fakultete, akademije nauka, besmislene fabrike koje su morale da se izgrade na Kosovu bez ikakvog ekonomskog opravdanja itd. Proslo je davno vreme kada ste vi Albanci mogli da nekome proturite te vase propagandno-mitomanske izmisljotine i da izigravate nevinasca. Probaj tamo gde vas ne poznaju.

      1. Pa uciniliste vise od miljon Kosovski Albanci su proterani tokom bombardovanje u Albaniju Makedoniju i Cernom Goru i cak ste rekli da beze od bombardovanje a ne sto ste ih vi preterali ali dobiliste po usima PROPALO STRATEGIJA a sto se tice ostali gluposti koji si napisao to je vasa izmislena propaganda Albance na KOsovo ste izbacili iz skola naucilismo po garazdama i podrumima … sve bifse republike SFRJ su dali stretstva za razvijanje Kosova jer pod vasem okupacijom je bio naj siromasnija regija bifse SFRJ jer tako ste hteli da beze Albanci sa Kosova od siromastva KO VAS NE POZNA SKUPO BI VAS PLATIO zato sto su vas svi poznali svi su pobegli od vas SLOVENCI HERVATI BOSNJACI CERNOGORCI ALBANCI KOSOVARI MAKEDONCI

      2. To doseljivanje kako kazes nikad se nije desilo. Albanci su uvek ziveli na Kosovo, vi ste doveli srbe sa traktorima iz Vukovara na Kosovo kako bi zamenili stanje. Vi lazete gispodine, ubili ste albance i idveli i pokopali kod Batajnice, za to ima dokaza. Zato nece ostati ni jednog stbina ovde, zato sto vi zivite u lazima, verujete u vasim lazima. Moji preci su dosli sa Niskog sandjaka, proterani 1878, jos imamo tapije, njihove ku e su zapaljene. Imate arbanasku ulicu u centar Nisa, Medvedja je bila 90% al anaca. Nadam se da jednog dana Naisus ce opet biti Albanski grad. Pozdrav za neznalicu, ti si dosljak sa karpata.

        1. @Dardan, U.S. of Albania, Dardan, Gent

          Kod tebe se veljikoaljbansko mitoman ispiranje mozga bas primilo. Kladim se da bi mogao 6 sati bez prestanka da recitujes te nebuloze.

  8. Podela Kosova bi bila kriminalna radnja, antiustavna, antidržavna i antinacionalna!
    Ako bi se tako nešto i desilo, svaka sledeća vlast bi mogla i trebala da ga krivično goni za veleizdaju – trgovnu državnom teritorijom!
    Druga stvar je da li javnost u Srbiji želi da se kosovski čvor reši tako što će se država i nacija samo-odreći svoje teritorije!
    Tek kad to bude jasno, on ili neko drugi će pristupiti odricanju ili će se od toga odustati! Trenutno je 50:50!

  9. Rezolucija Saveta Bezbednosti UN br.1244 je obavezujući dokument.
    Neka Englezi i Nemci donesu odlukdm sami. Poštovati dokle se mora, ne potpisivati.
    Ništa ne potpisivati. Nikad.
    Pravno obavezujuć doktmet postoji.
    Nama ne treba drugi.
    Neka ga prave bez nas.

  10. Rezolucija Saveta Bezbednosti UN br.1244 je obavezujući dokument.
    Neka Englezi i Nemci donesu odluke sami. Poštovati dokle se mora, naglasiti da je u pitanju ignorisanje pravno obavezujuće Rezolucije, ne potpisivati nova dokumenta.
    Ništa ne potpisivati. Nikad.
    Pravno obavezujući dokument postoji.
    Nama ne treba drugi.
    Neka ga prave bez nas.

  11. Šta ima tu loše da se nešto i povrati? Pa englezi ne daju Foklande iako su 5000 Km udaljneni. Bitno je ds se ne ratuje. Nerazumem.

  12. A ko dobi koji teritorij? Podela bice izmedu Srbije, Albanije, Crne Gore i Makedonije.

  13. Evropske drzave su oduvek forsirale Naciju i vladara sa osobinama Boga. Pojava SAD je ovaj sistem ugrozila, jer se stvorila Nacija svih nacija (Amerikanac) i kontrolisan vladar. Ovo je VISOKA matematika kako za obican narod tako i za vladare koji su tako delimicno ugrozeni. Ovo je lepo objasnio prorok Danilo sa propascu Rimskog (cetvrtog) Planetarnog carstva sa vladarima koji su glumili Boga svome narodu. Danilo je to napisao u vreme prvog velikog Planetarnog carstva (Vavilon). Drugo i trece Planetarno carstvo su bili Persija i Grcka.

  14. Da bi doslo do trajnog pomirenja dva naroda a time i do resenja kosovskog problema,potrebno je nesto sto Vucic i ova vlast NIKADA nece ispuniti.A to je PRIZNANJE da je politika iz devedesetih prema Albancima bila pogresna(„prekomerna upotreba sile“,ukidanje njihove autonomije,rat i zlocini na Kosovu.) Da je ODBIJANJE mirovnog sporazuma iz Rambujea(da se NATO stavi izmedju dve zaracene strane,uspostavi mir i razoruza OVK,da se srpska vojska povuce sa Kosova,)bila GRESKA,koja je dovela do BOMBARDOVANJA.
    Da je odbijanje predloga Badinterove komisije(na koji je pristala albanska strana,)takodje bila GRESKA,jer je taj predlog garantovao“vise od autonomije,manje od drzavnosti“.Da je insistiranje na „ne mogu oni da dobiju sve,a mi nista“(jer je to ruganje medjunarodnoj zajednici za koju je pitanje statusa Kosova zavrseno,)kao i razmena teritorija na etnickoj osnovi,katastrofalan GRESKA,jer to potencijalno ukljucuje nove ratove za teritorije na Balkan.
    Iz ovoga sledi zakljucak daVucic NE SME da prizna sve te GRESKE,ne samo zato sto je bio deo tadasnje vlasti,nego sto bi ugrozio tim priznanjima svoj zivot jer bi time izneverio hiljade sledbenika i „profesionalnih“patriota koji jos misle da je Kosovo deo Srbije i da je moguce ratom povratiti ono sto je izgubljeno njihovom pogresnom politikom.

    1. Kad bi imali po 3 zivota, sva 3 bi dali za Republiku Kosova u ustavnim granicama.

    2. Hajde neka bude po tvome. NATO je vodio rat na KiM protiv srpske vlasti.
      A šta sada NATO kaže.
      Četri opštine na KiM severno od reke Ibar i to Zubin Potok, Severna Mitrovica, Zvečan i Leposavić kao čisto srpske sredine nisu ratovali protiv lokalnih Albanaca i mogu ostati u sastavu Srbije.
      Što se tiče, Bujanovca, Medveđe i Preševa oni su po istom tom pravu „Ratovanja protiv lokalnog stanovništva“ zbog oružanog ustanka Albanaca OVPBM 1999/2001.god. koji je Srpska žandarmerija u saradnji sa NATO-om ugušila, izgubila pravo na ujedinjenje sa R. Kosovo.

  15. Nekadašnji ambasador SRJ u Vašingtonu Nebojša Vujović u svojoj Knjizi “ Poslednji let iz Dejtona“ tvrdi da su tamo Miloševiću nudili da se u Dejtonskom paketu rešava i pitanje Kosova. Tako što bi Kosovo dobilo najveću autonomiju , nešto slično kao Plan Z-4.
    Milošević je to glatko odbio.
    Lično mislim da je jedino rešenje reintegracija Kosova u sastav Srbije. Svako drugo rešenje vodilo bi u novi rat!

  16. Kako lupetate, ništa niste bolji od žute štampe… tu ste negde sa procenama samo vi gurate drugu krajnost..

  17. Nema resenje sa zlo vucicem i zlo Taci dok nema demokratsko vlast i u serbiu i Kosovo nema resenje veq 20 godina bla bla bla obojca su ratno zlocinci znaju sta ih ceka zato nema resenje.

    1. Ne može Orban ništa da uzme od Srbije jer je Austrougarska monarhija izgubila rat od Srbije. Ali zato može uzeti svu Hrvatsku i Slovenija jer su se odvojili od Srbije i samim tim njenu zaštitu. Po sličnom pravu i Vojvodinu bi mogao da uzme ako bi se odvojila od Srbije.

      1. Hahahaha, vidi se sta se desi onima koje vi branite i stitite. Svi na kraju u SRB zavrse. A Vojvodina je vec predana, ako ne znas, druze. Samo se ne vidi jos. 100 godina je otkad su Srbi dobili preko pola Vojvodstva. Unistili sve sta se moglo unistiti. A bila jedna od najbogatijih regija u AO.

  18. Priznanje ili podela ne dolaze u obzir dok se ne obračuna vrednost teritorije i njenih resursa. Pa onda da potpisemo ugovor o stogodišnjoj otplati tih triliona dolara pa mozda i da pricamo o necemu. Ovako ,nase priznanje Kosova bi znacilo pokloniti vrednu teritoriju za džabe i ostati bez ičega. Dakle ,nek plate i budu sto godina u podstanarsko-vazalnom odnosu pa mozda i dobiju neko priznanje. Bez tako nečega ovo je čist lopovluk koji Srbija jedino može da legitimizuje priznavanjem.

  19. Ako Sonja nesto tvrdi onda je to sigurno tako. Ona je poznata po pravdoljubivim i istinitim stavovima.

  20. Ovaj prvi sa ljeva je Trumpov sef svih obavjestajnih sluzbi.Ko se slika sa njim brzo potpisuje.

  21. Dupe je već dao da dogura ru gde jeste, pa imamo i premijerku koja uopšte i nije bila u SNS, ali je naš TITO našao tamo gde je jedino i mogao. Tako i ostali, neškolovani neobrazovani zaseli u fotelje, bar da su lepi pa za ukras i da samo nastave da rade to što rade, ponove rečenicu koja im se kaže i klimataju lobanjama.
    MORE KAZNITI SVAKOGA ZA ZLOUPOTREBU POLOŽAJA, PA DA VIDIMO KOJA JE BUDALA SLEDEĆA.
    PROSTO, ODUZETI SVE POKRADENO I STRPATI U ĆORKU U ZAVISNOSTI OD DELA, A BILO IH JE ITEKAKO.
    Što očekivati od nas naroda, prvo predsednik države falš fakultet(Nikolić), pa mu dati i izmišljeno državno radno mesto, onda falš mali, falš Stefanović i bezbroj afera. U ćorku da se to natenane ispita, al i sudstvo promeniti jer su svi poslušnici i ne rade svoj posao ! I oni da odgovaraju.
    Napravimo državu časnu i poštenu !

  22. Kad pogledam sve vase Argumente vidim da svi lupetate uzalud .Jel prava realnost Kosovo je izgubljrno zivim i radim decenijama na zapadu kao novinar zapadnih medija pratim situaciju svih EU politicara i svi stoje da nema podele i da je Kosovo Albandko .A to sta Vucic zeli to je samo od jednih opcija koje se ne mogu ostvariti.Ipak za Srbiju je naj bolje resenje rezolucija 1244 vratiti pitanje Kosova na status UNO i poceti nove pregovore u posrestvu Rusije i Kine .Dtugo sve je samo ziva masta i spekulacija.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.