Premijer Srbije Ivica Dačić dobio je u Mauthauzenu uveravanja da Srbija treba da dobije datum za početak pregovora sa EU ako počne s implementacijom briselskog sporazuma Beograda i Prištine.

 Dačić, koji je juče počeo dvodnevnu posetu Austriji, je posle obeležavanja godišnjice oslobađanja nacističkog koncentracionog logora Mauthauzen, razgovarao sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom i predsednikom Poljske Beonislavom Komorovskim, i tom prilikom je zajednički konstatovano da je veoma važno da te dve zemlje daju podršku Srbiji na putu ka EU.

– Tokom razgovora smo konstatovali da je veoma važno da Austrija i Poljska daju podršku Srbiji na putu ka evropskim integracijama – rekao je Dačić novinarima.

Predsednik Fišer, kako je preneo Dačić, rekao je da su između sebe pričali o tome da treba podržati Srbiju.

„To isto mi je rekao i ministar inostranih poslova Austrije (Mihael Špindeleger) koji jeárekao da je praktično na EU da, ukoliko se krene u implementaciju sporazuma, Srbijaá obavezno dobijeádatum za početak pregovora“, naglasio je Dačić.

Dačić je ukazao da ovaj skup pruža priliku da razgovara i sa drugim zvaničnicima kao što je ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner, koja je, kako je naveo, takođe, obećala podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari