Pojedine žene prisiljene da dođu na skup podrške Jutki u Brusu 1Foto: N1

U Brusu je održan skup žena koje su se okupile kako bi pružile podršku predsedniku Opštine, Milutinu Jeličiću Jutki, koji je optužen da je seksualno uznemiravao nekoliko žena, i koji je najavio ostavku, ali zvanični dokument javnost još nije videla, javlja N1.

Oko pedesetak žena okupilo se ispred zgrade opštinske uprave u Brusu kako bi dali podršku predsedniku opštine.

Okupljene žene su izjavile da je sve što se iznosilo protiv Jeličića neistina. Kažu i da je on jedan od najboljih predsednika opštine u istoriji Brusa, i da je puno učinio za ovo mesto.

Međutim među okupljenima je bilo i onih koji su izjavili da im je rečeno da dođu.

„Rekli su mi (da dođemo ovde). Naš šef javno-komunalnog preduzeća, ovde je i direktor naš. (Rekli su) da dođemo na ovaj skup danas da podržimo našeg predsednika opštine, što zarađujemo koru ‘leba i parče ‘leba i naš život. Šta da ti kažem dalje, mora se radi. Jeste hladno, ali mora se izdrži,“ izjavila je jedna od žena, a prenosi N1.

Jeličića je za seksualno uznemiravanje prijavilo sedam žena, a podignuta je optužnica u jednom slučaju – Marije Lukić koja je tokom dve godine, koliko je kod njega radila, od Jeličiča dobila 15.000 lascivnih SMS-ova, a pokušao je na silu i da ostvari fizički kontakt s njom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari