Otkazana sednica Studentskog parlamenta Beogradskog univerziteta, studenti iz organizacije "Borba" i dalje u zgradi Rektorata 1Foto: Lena Stevanović/ Danas

Studenti iz organizacije „Borba“ ušli su večeras, nešto pre 20 časova, u zgradu Rektorata kako bi ometali sednicu na kojoj se bira student prorektor.

U svečanoj sali Rektorata Beogradskog univerziteta za večeras u 20 sati je bila zakazana sednica Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu na kojoj je trebalo da bude izabran novi student prorektor, međutim nakon polučasovnog kašnjenja, prisutnima je saopšteno da je sednica otkazana, bez naznaka kada bi mogla da se održi.

Reporterke Danasa javile su sa lica mesta da je studentima rečeno da je sednica odložena zbog nedostatka kvoruma, kao i da je sporna kandidatkinja, zbog koje je i usledio protest i pobuna, Ana Grčić, napustila zgradu, ili, kako opisuju naše reporterke – pobegla od studenata.

– Ovo je pokušaj diverzije ove sednice, ali mi ćemo i sledeću ispratiti. Jedino me plaši da će sledeća sednica biti zatvorena za javnost, u tom slučaju mi ćemo čekati ispred zgrade Rektorata. Hoćemo da se izborimo za demokratske predstavnike, a danas smo videli da oni to nisu – rekla je Emilija Milenković, članica organizacije „Borba“.

Kako su studenti iz pokreta „Borba“ ranije za Danas najavili, bojkotovaće sednicu ukoliko kandidat bude samo studentkinja Ana Grčić.

Oni su nezadovoljni što je Grčić, koja je aktuelna studentkinja prorektorka, ponovo predložena, jer je, kažu, povezana sa organizacijom Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB) u čijim prostorijama su deljene dnevnice za rad u kol centru SNS neposredno pre održavanja izbora.

Na večerašnjoj sednici bilo je planirano da se po drugi put glasa za studenta prorektora, jer je prethodna sednica protekla uz neregularnosti,  o čemu je Danas pisao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari