U Rektoratu večeras sednica Studentskog parlamenta: Bira se student prorektor, akademci iz organizacije "Borba" najavili prisustvo 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

U svečanoj sali Rektorata Beogradskog univerziteta za večeras u 20 sati je zakazana sednica Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu na kojoj bi trebalo da bude izabran novi student prorektor.

Studenti iz organizacije „Borba“ za Danas najavljuju da će se pojaviti na sednici i da će je bojkovati, ukoliko kandidat bude samo studentkinja Ana Grčić.

Kažu da će imati svog kandidata, ali za sada ne otkrivaju o kome je reč.

Oni su nezadovoljni što je Grčić, koja je aktuelna studentkinja prorektorka, ponovo predložena, jer je, kažu, povezana sa organizacijom Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB) u čijim prostorijama su deljene dnevnice za rad u kol centru SNS neposredno pre održavanja izbora.

Sednica Studentskog parlamenta na kojoj treba da se izabere novi student prorektor se ponavlja nakon što je grupa studenata iznela niz primedbi na regularnost ranije sednice, o čemu je Danas pisao.

Predsednik Studentskog parlamenta UB Stefan Kovačević do objavljivanja ovog teksta nije odgovorio na pitanje Danasa da li će se sednica održati večeras kako je planirano.

Na naš telefonski poziv nije odgovorila ni Ana Grčić.

Blagoje Rozgić iz organizacije „Borba“ kaže da će oko 15 do 20 studenata prisustvovati sednici u Rektoratu.

Prema saznanjima Danasa, za protivkandidata Ani Grčić biće ponovo predložen student prodekan Matematičkog fakulteta Stefan Malbašić, koji je to bio i prethodni put.

Više delegata Studentskog parlamenta u izjavi za Danas kažu da ovog trenutka sednica SPUB-a nije otkazana.

Deo članova Parlamenta je insistirao da sednici prisustvuju kao posmatrači prorektor za nastavu Dejan Filipović i predsednik Odbora za statutarna pitanja UB Andreja Katančević i da sednica bude otvorena za javnost.

U tom smislu, njoj mogu da prisustvuju i studenti koji nisu članovi SPUB-a, ali nemaju pravo odlučivanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari